Elbontják az EU-s pénzből felépített biciklis kalandparkot, aminek hét év alatt 55 látogatója volt

Megosztás

Az utóbbi négy évben egyetlen egy ember használta az egyre rosszabb állapotba kerülő, 2015-ben átadott létesítményt. Annak idején 140 millió forintot emésztett fel, most szétkapják. Azért a felcsúti kisvasút kihasználtságára is kíváncsiak lennénk.

Elbontják azt a 2015-ben átadott hatvani kerékpáros kalandparkot, amelyre nettó 140 millió forint uniós pénzt költöttek – írja az Átlátszó. A lap közérdekű adatigényléssel kikérte az önkormányzattól, hogy hányan használták a létesítményt, s mint kiderült, a hét éves nyitvatartása alatt összesen 55-en. 2018 és 2022 között pedig mindössze egy látogatója volt.

A cikk emlékeztetett, hogy az extrém pálya egy komplex, EU-s forrásból megvalósult beruházás része volt, amelyre – benne egy híddal és kerékpárúttal – nettó 884 forint ment el.

A lap szerint a fém állványokra erősített falécekből álló, többnyire ramaty állapotú pálya bontása már megkezdődött. Hogy szétszedik, arról tavaly októberben hozott döntést az önkormányzat, amely korábban azt vállalta, hogy 2021. július 6-ig fenntartja a létesítményt. A helyére az elbontás után újat terveznek, de ezúttal már nem EU-s forrásból, hanem közpénzből. Erre is lesz.

Kapcsolódó cikkek