Egyirányúsítanak több utcát is

Megosztás

Lakossági megkereséseket követően a mezőtúri önkormányzati képviselő-testület még korábban döntött arról, hogy három utca esetében változtat a forgalmi renden a megnövekedett gépkocsi forgalom miatt.

Ezek alapján január 30-tól, hétfőtől egyirányú lesz a Zrínyi utca a Szabadság tér és Bajcsy-Zsilinszky utca közötti szakasza a Szabadság tér irányából, vagyis a Bajcsy-Zsilinszky utca felől nem lehet majd behajtani.

A Zrínyi utca Szabadság tér melletti szakaszának (a Dózsa György utca és az óvoda között) közlekedési rendje nem változik, továbbra is párhuzamos közlekedés marad érvényben, közölte Szűcs Dániel polgármester.

Ez a változás nagyban segíteni fogja az óvoda melletti szakaszon történő parkolást és biztonságos közlekedést.

Február 6-tól, hétfőtől a Szigony utca és a Bálvány utca forgalmi rendje is megváltozik, egyirányú utcák lesznek, mivel a rendkívül szűk Szigony utcában mindennaposak a balesetveszélyes helyzetek.

A Szigony utcába a Balassa B. utca felől lehet majd közlekedni a Földvári út irányába, míg a Bálvány utcában ezzel párhuzamosan, értelemszerűen a Földvári út irányából lehet majd közlekedni a Balassa B. utca felé.

A forgalmi rend változása a kerékpárosokat nem érinti, tehát kerékpárral mindhárom utcában továbbra is lehet majd mindkét irányba közlekedni!

A rendőrséget és a polgárőrséget arra kérték, segítsék a mezőtúriakat az első napokban, mivel nyilvánvalóan majd mindenkinek meg kell szokni a megváltozott forgalmi rendet.

Forrás: Szűcs Dániel Facebook

Kapcsolódó cikkek