Ömlik a pénz a falvakra, és ez meg is látszik (?)

Megosztás

Fogy a magyarság, természetesen nem kivétel ez alól a falvak népességének csökkenése sem. Évről évre kevesebben születnek, többen halnak meg, hiába is a kormány erőfeszítése arra, hogy többen legyünk.

Miközben ömlik a külföldi munkaerő az országba, a kormánynak továbbra is fontos a népesség csökkenésének megállítása

Ezt támogatásokkal próbálják megoldani. Mint azt Gyopáros Alpár közölte, a nehézségek, az energiaválság ellenére is tovább folytatják a falvak megerősítését, az ottani életkörülmények javítását.

A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerint három év alatt rendkívül örömteli eredményeket hozott a Magyar falu program otthonteremtési alprogramjaként a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok), ezért a támogatási forma tovább szolgálja az ötezer lelkesnél kisebb, korábban csökkenő lélekszámú települések népességnövekedését, a vidéki otthonteremtés elősegítésén keresztül.

A friss kormányzati döntésnek köszönhetően a falusi csok igénylésének lehetősége 2024. december 31-ig továbbra is nyitva áll mindazoknak, akik falun képzelik el családjuk jövőjét, közölte a kormány megyei hírportálja.

Sőt, a falusi kisboltokat is támogatják, hiszen ezek fontos bázisai a vidéki létnek. Hogy aztán kik kapnak támogatást, arról a Magyar Narancs írt korábban. Bizony, olyanok is kaptak pénzt, akiknek már volt mit a tejbe aprítani.

Hogy a vidék mennyire fejlődőképes, arról Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is rendre beszámol. Most éppen azt tudhattuk meg tőle, hogy Pétervásárán hogyan hasznosították az elátkozott brüsszeli támogatásokat. Annyit elárulhatunk, hogy igen érdekes módon…

Kapcsolódó cikkek