Fideszes korrupciós botrány: Völner tudna olyat mondani, amitől “meginogna néhány ember széke”

Megosztás

Az egykori fideszes képviselő mára a korrupciós botrány egyik fő gyanúsítottja lett. Most két másik államtitkárra mutogat vallomásában, valamint elhintette egy telefonbeszélgetésben, hogy lehet, hogy rendesebben kinyitja a száját, de akkor néhány felsőbb vezető széke is beleremeg majd.

„A minisztériumban a hivatásrendekkel, bíróságokkal, ügyészségekkel, közjegyzőkkel, végrehajtókkal az igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár tartotta a kapcsolatot és látta el a minisztériumi feladatokat.

E tekintetben teljeskörűen Dr. Vízkelety Mariann, később Dr. Hajas Barnabás államtitkárok jártak el, én csak néhány kiemeltebb protokolláris eseményen szerepeltem.”

Ezt írta tizenöt oldalas vallomásában még tavaly márciusban Völner Pál. A vallomás részleteit az rtl.hu ismerteti. A fenti idézet azért fontos, mert az egyik vádpont szerint Schadl Völneren keresztül azt érte el, hogy csak azok kapjanak végrehajtói kinevezést, akikkel ő megállapodott (és akiktől kenőpénzt szedett be). Völner tehát azt vallja, hogy ő ha akart volna sem tudott volna segíteni ebben.

Az általa tett vallomásban, amely az rtl-hez eljutott, gyorsan hozzáteszi azt is, hogy a Vízkelety és Hajas államtitkárok amúgy becsületes emberek. „A nevezett államtitkárok egyébként véleményem szerint semmilyen módon és senki által nem voltak befolyásolhatók, feladatukat mindvégig kiemelkedően és kiválóan látták el” – fogalmazott Völner Pál.

Ugyanakkor a helyzet tisztázása érdekében indítványozta a két érintett államtitkár, azaz Vízkelety Mariann és Hajas Barnabás tanúkénti meghallgatását is.

Blikk hétfőn publikált több hangfelvételt a Völner-Schadl-ügy leghallgatási anyagai közül. Ezek között van néhány eddig nem ismert beszélgetés is, például az, ami Völner Pál és felesége között zajlott akkor, amikor már zajlott a nyomozás, és elkezdték lefoglalni az államtitkár vagyontárgyait. A lehallgatott telefonbeszélgetésben Völner Pál felesége azt mondja:

„A Porschét azt elvitték.”

„Elvitték… nagyon kedvesek” – válaszolja az államtitkár.

„Figyelj, Pali, ezek rohadt mocskok, ezek rohadt patkány mocskok!… Ezek egészen egyszerűen arra mennek, hogy te valakiről pofázzál valamit” – mondja Völner felesége, mire Völner azt válaszolja:

„Lehet, hogy fogok is.”

„Most már lehet, hogy itt az ideje, úgyhogy beszéljétek meg az ügyvéddel!” – mondja a felesége.

Ezután így folytatják:

Völner: Csak a sajtó, amit lehoz, elég, amit az ember mond, hogy akkor kicsit meginogjon itt a széke pár embernek. Én nem fogok vádaskodni, tudod mert… De azért elég kellemetlen lesz.

Völner felesége: Meg figyelj, elmennek a büdös p*csába. Tehát a választásoknál nem szóltak semmit.

Völner: Meg a családomat hagyják.

Völner felesége: Így van. Úgyhogy innentől kezdve neked aztán tök mindegy, hogy ki borul, meg ki nem borul. (via 444.hu)

Érdemes lesz figyelni a következő eseményeket, bár a Fideszt ismerve hamarabb leállítják majd Völnert, igen nyomós érvekkel.

Kapcsolódó cikkek