Különleges látogatóközpontot hoztak létre

Megosztás

Közel 100 millió forintból új turistacsalogató látványosságot hoztak létre Jászboldogházán.

Jászboldogháza önkormányzata sikeres támogatási kérelmet nyújtott be a „Jász látogatóközpont kialakítása Jászboldogházán a térség természeti értékeinek bemutatására, valamint turisztikai vonzerejének fejlesztésére” címen. A szerződött támogatás összege: 96,89 millió forint, ez a támogatás teljes mértéke. A beruházás a Széchenyi 2020 program részeként valósult meg.

A Jász látogatóközpont Jászboldogháza kivételes helyén, a strandfürdő és kemping szomszédságában helyezkedik el, a Jászság azon részén, ahol megtalálható vizes, erdős, mezei élőhely is a mezőgazdasági műveléssel körülvett környezetben.

Gyermekbarát településként egy olyan ökoturisztikai látványosságot hoztak itt létre, amely interaktív játékos elemekkel gazdagítja kicsik és nagyok tudását, úgy, hogy közben megismerhetik Jászboldogháza élőlényeinek nagy részét.

A strandon és a kempingben egy nyári időszak alatt több ezer gyermek is megfordul, akik felnőtt kísérettel megtekinthetik az interaktív kiállítást, de egyedi csoportos foglalkozások megtartására is alkalmas az újonnan megépült létesítmény.

Színes tablókon mutatják be a környék élővilágát

A beruházás részét képezi a megépült a látogatóközpont és kiszolgáló helyiségei, berendezési tárgyai és kiállítási eszközei. A kiállításon túl, a környezettudatos szemléletben megépült, napelemmel felszerelt, klimatizált épület rendelkezik egy nyitott, de fedett terasszal is, melynek köszönhetően számos program és rendezvény helyszínéül is szolgálhat a jövőben.

A projekt befejezési határideje: 2023. január 31.
A projektről bővebb információ a www.jaszboldoghaza.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó cikkek