Komoly arculcsapás Pócs Jánosnak

Megosztás

Százharminc millió forintot húztak ki Jászapáti zsebéből azzal, hogy számos turisztikai fejlesztésre adott támogatást visszavont a rezsidémonnal küzdő Orbán-kormány.

Összesen ugyanis 56 milliárdnyi turisztikai támogatást von vissza a kormány, többek között ezzel számos kormánykedvenc oligarcha és Fidesz-közeli üzletember elesik a közpénztől.  Erről a 24.hu számolt be.

A visszakozás Szolnok megyét is érinti, mégpedig igen érzékeny ponton. Az egész megyében ugyanis egyedül pontosan Pócs János jászsági fideszes képviselő birodalmát, ráadásul abban is Jászapátit érinti a megvonás.

Egykoron itt volt polgármester a Csányból származó dinnyetermesztő, most pedig itt alpolgármester a saját fia.

Nos, a visszavont fejlesztések listája szerint a Jászapáti Városüzemeltető Nonprofit Kft.nem kap meg egészen pontosan 130 millió 98 ezer 89 forintot. 

A Jászapáti Városüzemeltető Nonprofit Kft. fő tevékenységei:

– Strand és kemping üzemeltetése
– Piac és vásár üzemeltetése
– Temető üzemeltetése.

Vagyis ez a pénz minden bizonnyal a fürdő fejlesztésére ment volna, hiszen turisztikai támogatásról van szó. 

A fürdő már így is be van zárva, a rezsiválság és a megszorítások elérték, holott télen is üzemelt a szebb időkben. 

Mint írták:

“Ezúton tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy a Tölgyes Strandfürdő  és a Kemping 2022. október 1-jétől, a téli időszakban ZÁRVA tart. A nyitás 2023. tavaszán várható.”

Megnéztük mind Pócs János közösségi oldalát, mind Jászapáti honlapját, ezzel a negatív hírrel egyik felületen sem számoltak még be eddig az érintettek.

Pócs Jánostól persze ez nem is várható el, ő kizárólag a Jászságba érkező pénzekről szokott beszámolni. Ez a meg nem érkező 130 millió minden bizonnyal komoly arculcsapással ér fel a mindent kijáró képviselőnek.

Képünkön Jászapáti egyik büszkesége, fő turisztikai vonzereje, a Tölgyes strand

Fotó: tolgyesstrand.hu

Kapcsolódó cikkek