A köztévé riporterét fogták el országos bordélyhálózat fenntartásáért

Megosztás

Az ügy külön érdekessége, hogy nem elég, hogy az MTVA alkalmazottja a férfi, de éppen a Kékfény című bűnügyi műsor riportere. Megfordult a rabló és a pandúr esete?

Az RTL Híradójának információi szerint a közmédia alkalmazottja, azon belül is a Kékfény bűnügyi riportere az a 44 éves férfi, akit prostitúció elősegítésének gyanúja miatt fogott el a rendőrség január 11-én.

nyomozás adatai szerint B.B. 2021 augusztusától saját nevére vett bérbe összesen 13 lakást az ország több nagyvárosában abból a célból, hogy azokban prostituáltak végezhessenek szexmunkát, akik naponta, készpénzben fizettek neki 12-15 ezer forint összegű lakásbérletet. Videóhívásban kellett megmutatniuk a férfinak, hogy a pénzt a lakásban elhelyezett széfbe teszik. A széfekben összegyűlt készpénzt változó időközönként a gyanúsított kivette, és a saját nevén vezetett banki folyószámlára befizette, másfél év alatt több tízmillió forintot.

A férfi az interneten meghirdetett kiadó lakásokat a tulajdonosoknak párjaként bemutatott nőismerősével tekintette meg és azt állította, hogy saját részükre veszik bérbe. A berendezett lakásokat a gyanúsított felszerelte törölközőkkel, ágyneművel, amennyiben nem volt elegendő számú, akkor ággyal is, hogy a prostituáltaknak minden rendelkezésükre álljon.

B.B.-t a rendőrség budapesti tartózkodási helyén fogta el, ezzel egyidőben több, általa bérelt ingatlant ellenőriztek a helyi rendőrök országszerte. Az átvizsgált lakásokban számos tárgyi bizonyítékot lefoglaltak, egyes helyeken prostituáltak is tartózkodtak.

Az RTL megtudta, hogy a gyanúsított büntetett előéletű, több eljárás van folyamatban ellene, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását. A bírósági ülésen B. B. beismerő vallomást tett. Amennyiben elítélik, akár 5 év börtönbüntetésre is számíthat. A Híradó megkereste az MTVA-t azzal kapcsolatban, hogy a férfi még a közmédia alkalmazásában áll-e, illetve indítanak-e vizsgálatot amiatt, hogy a férfi bűnügyi riportjait befolyásolhatta-e, hogy bűncselekményt követ el közben, de nem kaptak választ.

Kapcsolódó cikkek