Letartóztatásban az idős nőt kifosztó karcagi férfi, aki korábban már többször is lopott

Megosztás

A Karcagi Járási Ügyészség kifosztás bűntette és lopás bűntette miatt is indítványozta annak a 27 éves karcagi férfinek a letartóztatását, aki Karcagon, tavaly decemberben 5 különböző helyszínről is lopott, majd idén januárban az utcán egy idős nőt kifosztott.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 27 éves férfi 2022. december 7. és december 28. napja között 5 alkalommal is lopott Karcagon lakóházak udvaráról, lakóházból, társasház előtt parkoló gépjárműből különböző használati tárgyakat, egy alkalommal egy karcagi ingatlan elől egy gyermek kerékpárt, összesen mintegy 257 ezer forint értékben.

Mint azt megírtuk, a karcagi férfi 2023. január 7-én, 9 órakor Karcagon, az utcán meglátott egy, a járdán gyalogosan, kerekes járókeret segítségével haladó 77 éves nőt, akinek a járókeretre az idős kora és egészségi állapota miatt volt szüksége. A férfi látva, hogy a nő csak lassan tud menni, megállt mellette, és leszólította azzal, hogy megkérdezze, mennyi az idő. A nő ekkor egyik kezével elengedte a járókeretet, hogy elővegye a zsebéből a telefonját, amelyen meg tudta volna nézni az időt, de a férfi ezt kihasználva, kikapta a járókeretre szerelt kosárból a nő táskáját – benne a pénztárcájával, bankkártyájával és irataival együtt – és azzal elszaladt.

A férfi a pénztárcából 12 ezer forint készpénzt a cselekmény helyszínétől távolabb kivett, míg a táskát a pénztárcával és az iratokkal együtt az utcán eldobta.

A járási ügyészség indítványa szerint a vagyon elleni bűncselekmények miatt már többször büntetett férfivel szemben a bűncselekmények miatt kiszabható büntetésre is figyelemmel

fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet tovább erősít, hogy a férfi családi és lakhatási kötődéssel sem rendelkezik.

A járási ügyészég az állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfi esetében megalapozottnak látta a bűnismétlés veszélyét is.

A nyomozási bíró január 10-én az ügyészség indítványa alapján a férfi letartóztatását elrendelte.

A bíróság végzésével szemben a férfi fellebbezett, így az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog végleges döntést hozni, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, helyettes sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

Fotó: police.hu

Kapcsolódó cikkek