Polgárőröknek tartottak képzést a rendőrök a közlekedésről és a balesetmegelőzésről

Megosztás

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Polgárőr Szövetség a napokban Besenyszögön rendezte meg a „Polgárőr vezetők közlekedésbiztonsági képzése” programot, melyen a megyei rendőrök is előadást tartottak.

A mintegy 60 egyesületi vezető részvételével megtartott képzés célja többek között a polgárőrség és a rendőrség közötti sikeres, illetve hatékony közlekedési és balesetmegelőzési tevékenység összehangolása volt. Egyeztetésre kerültek a 2023-as év fő stratégiai irányvonalai, amelyek között kiemelt cél a gyermekek szabályos közlekedésre nevelése, a biztonsági öv használatának tudatosítása és a gyermekek iskolába, illetve onnan haza történő biztonságos közlekedésének biztosítása.

Az előadáson Fehér Árpád r. alezredes a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közrendvédelmi Osztályának vezetője tájékoztatást adott a megye közbiztonsági helyzetéről, a közös szolgálatok tapasztalatairól, és az idén várható feladatokról. 

Megköszönte továbbá az évek óta tartó kiemelkedő együttműködést, amelyet a közrend, a közbiztonság és a balesetmegelőzés területén nyújtanak a polgárőrök. Dávid Mónika r. őrnagy VMBB titkár a 2022-es év baleseti tendenciáiról, a baleseteket kiváltó fő okokról és azok megelőzéséről tartott prezentációt, közölte a police.hu.

Fotó: police.hu

Kapcsolódó cikkek