A gimnázium tanárai egyértelmű véleményt nyilvánítottak Pintér Sándor legújabb ötletéről

Megosztás

Az oktatáshoz és az egészségügyhöz is a jelek szerint kitűnően értő belügyminiszter legújabb ötlete kétségkívül hatalmas feszültségekhez vezetne az eddig is szétzilált és sokat szenvedett tanári karokon belül.

Ezzel ugyanis egymással szembeállítja a tantestületek tagjait. Miskolcon a Herman Gimnázium tanárai kinyilvánították, együtt és nem egymás ellen szeretnének játszani. Mindezt egy látványos sakktáblával, jól olvasható felirattal illusztrálták.

Nem szeretnének a pedagógusok asszisztálni Pintér Sándor legújabb kiváló ötletéhez, hogy a pedagógusokat minden egyes évben értékelni kell és ez alapján vonhatnának le, illetve szerencsésebb (és vélhetően jóval ritkább) esetben rakhatnának hozzá a fizetésükhöz.

Ezt a pedagógusok döntő többsége már első hallásra is azonnal elutasította, ezzel ugyanis bér-, illetve egyéb feszültségeket kódolnának az így is már a politika miatt eleve láthatóan széthúzó tantestületekbe. Igaz, lehet, hogy ez is a cél. A Hermanban dolgozók azonban ezt nagyon nem kívánják elfogadni. Már így is sikerült az ország nagy részén olyan pedagógusellenes hangulatot szítani a lakosság körében, amilyet még nem látott Magyarország korábban soha. “Oszd meg és uralkodj!” – csak nagyon sokan ezt még mindig nem veszik észre.

Kapcsolódó cikkek