Új kutat fúrnak Jászberényben, hogy biztonságosabb legyen a vízellátás

Megosztás

Minden bizonnyal senkinek sem kell mondani, hogy a tavalyi évben mekkora aszályt sűlytotta térségünket. Ennek következtében több településen is vízkorlátozást kellett bevezetni. Ilyen volt Túrkevén és Jászberényben is.

Most a Jászság fővárosa esetében (is) a tavalyi, aszályos időszak rávilágított, hogy a jászberényi vízműtelep legégetőbb gondja, hogy folyamatosan csökken a kutak vízadó képessége. Három kutat ugyan felújítottak, de ez nem eredményezte a kívánt vízhozamot, ezért hónapok óta tudják: szükség van új kút vagy kutak fúrására, közölte Budai Lóránt polgármester.

Egy új kút létesítéséhez engedélyre van szükség, ehhez pedig tervekre. A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt-vel megkötött szerződést aláírta, a tervek elkészültek. Első lépésben egy kút fúrásáról döntöttek, de a város biztonságos vízellátása érdekében egy második kút létesítését is tervezik. Hamarosan indulhat a beruházás.

Legutoljára 2008-ban volt kútfúrás Jászberényben, kútfelújítás úgynevezett „mellé fúrással” pedig körülbelül húsz éve, ennek köszönhetően sok egyéb korszerűsítés is időszerűvé vált, írta a város polgármestere.

Nyitókép: Budai Lóránt

Kapcsolódó cikkek