Javítják a közlekedésbiztonságot Jászberényben

Megosztás

A közeljövőben Jászberényben a város három forgalmas helyszínén okos zebrákat telepítenek. 

Egy nyertes pályázat keretein belül a posta előtt, a Bercsényi Miklós általános Iskolánál és a Kossuth úton, a vasúti átjáró előtt valósítják meg a fejlesztést. Ez utóbbit – egy újabb nyertes pályázatnak köszönhetően – a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával teszik meg.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakembereivel való egyeztetést követően három cégtől kértek árajánlatot. Az ajánlatokat a városfejlesztési bizottság azok beérkezését követően fogja elbírálni.

A beszerzési eljárást követően hamarosan megvalósul a projekt, mellyel csökkenthetik a belvárosi balesetveszélyt. 

És mitől okos egy gyalogátkelő? Beépítettek egy érzékelőt, ami észleli, ha egy gyalogos át akar menni az úton. Az útra telepített kis lámpák villogással figyelmeztetik a közeledő autósokat. Pofonegyszerű megoldás, ami főleg szürkület után lehet hatékony.

A biztonságos közlekedés érdekében lakossági jelzésekre a közeljövőben újabb öt forgalomtechnikai tükör kihelyezését is megvalósítják Jászberényben.

Az Ibolya utca – Honvéd utca kereszteződésébe, a Tompa Mihály utca – Kápolna utca kereszteződésébe, a Halmay József utca  – Kinizsi utca kereszteződésébe, valamint az Ady Endre útra, a Földhivatal bejárata elé elhelyezni kívánt forgalomtechnikai tüköröket és a hozzá tartozó oszlopokat a Közúti Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-től fogják beszerezni összesen bruttó 389.110 forint értékben, közölte a város polgármestere, Budai Lóránt.

Fotó: Budai Lóránt Facebook

Kapcsolódó cikkek