Rétvári: A rendvédelmi dolgozók béremelésére szükség volt, a tanárok, orvosok és a szociális szféra fizetésemelését a szankciók, a baloldal és az energiaválság akadályozta

Megosztás

Évértékelő interjút adott a Magyar Nemzetnek Rétvári Bence, és a tőle várható vehemenciával dicséri a kormány eredményeit, melyeket a nehézségek ellenére sikerült elérni. Nem is idéznénk, ha nem tűnt volna fel benne egy szórakoztató részlet. A belügyminiszter helyettesét egyebek mellett a rendvédelemben, az egészségügyben, az oktatásban és a szociális szférában dolgozók fizetéséről kérdezték.

Orvosok

  • „Az orvosok bére januártól további 11 százalékkal emelkedik, ez a korábbi megállapodás utolsó fázisa, amit az elhibázott brüsszeli szankciós politika és az energiaválság ellenére is teljesíteni fog a kormány.”

Pedagógusok

  • Ha Brüsszel nem tartaná vissza a Magyarországnak járó forrásokat, akkor már most január elsejétől 21 százalékos béremelés lehetne a tízszázalékos helyett. Összességében pedig 25 hónap alatt 75 százalékkal emelkedne a pedagógusbér, ez példa nélküli lenne. (…) Azon múlik a megegyezés és a béremelés, hogy a magyar baloldal meddig folytatja az igaztalan vádak felsorakoztatását Brüsszelben Magyarországgal szemben. Csak rajtuk múlik immár, hogy mikor indulhat meg Magyarország történetének legnagyobb pedagógus-béremelése.”

Szociális szféra

  • „Év elején húszszázalékos béremelés volt az ágazatban, és a mostani megállapodás a garantált bérminimumról és a minimálbérről azt biztosítja, hogy az ágazatban a jövő évben is többet tudnak hazavinni az ott dolgozók. A gyermekvédelemben dolgozók speciális pótlékát ötszörösére emelte a kormány, egy év végi döntésnek köszönhetően január 1-jétől a nevelőszülők 25 százalékkal megemelt nevelési ellátmányt kapnak. Energiaválság, szankciós válság nehezítette, hogy az emelkedő pályán zökkenőmentesen haladhassunk tovább.”

Rendvédelem

  • „Az idei évet tízszázalékos rendvédelmi béremeléssel kezdtük januárban, februárban hathavi fegyverpénzt kaptak, szeptember 1-jétől pedig legalább 116 ezer forinttal nőtt minden rendvédelmi dolgozó bére. Erre szükség is van, hiszen a déli határon, és ettől az évtől a keleti határon egyaránt helyt kell állniuk.”
  • „A (rendőröknél a) szeptemberi 116 ezer forintos emelés éreztette a hatását, és az utánpótlás kérdésében is pozitív hatást hozott.”

Forrás: 444.hu

Kapcsolódó cikkek