A szolnoki NAV egykori igazgatóhelyettese megpróbált végezni volt élettársával, 18 év börtönre ítélték

Megosztás

A szolnoki NAV egykori igazgatóhelyettese megpróbált végezni volt élettársával. Késekkel és baltával támadt rá, áldozata életveszélyesen megsérült. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védői elsősorban felmentésért, az ügyész súlyosabb büntetés miatt fellebbezett.

A férfi egy konyári házban támadt a nőre még 2015-ben, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Időközben a férfit 2018-ban szabadon engedték, met képviselőjelöltként indult, de mandátumot nem szerzett, így bűnügyi felügyeletbe helyezték.

Az ítélet alatt a férfi zokogásban tört ki, és a kihirdetést követően már letartóztatásba került, számolt be az rtl.hu.

A Nyíregyházi Törvényszéken volt a tárgyalás, ezt közölték:

“Halmazati büntetésül 18 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék a 2022. december 19-én megtartott tárgyaláson dr. K.Gy. vádlottat előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt.

Az ítélet szerint a vádlott és a sértett 2012-től élettársi kapcsolatban éltek, mely azonban a köztük lévő elszámolási viták, valamint kiskorú gyermekük nevelésével kapcsolatos nézeteltérések miatt megromlott. 2015. február 24.-én a sértett által vezetett személygépkocsival Konyárról Derecske irányába tartottak, amikor a vádlott egy alkalommal torkon, illetve egy alkalommal fejen ütötte élettársát, melynek hatására az asszony megijedt, hirtelen lefékezte a gépkocsit, megállt, ezzel fékezésre és járműve kikerülésére késztette a mögötte haladó, ismeretlenül maradt forgalmi rendszámú gépkocsit. A vádlott a közlekedő jármű vezetője ellen alkalmazott erőszakos magatartásával legalább egy személy életét, testi épségét veszélyeztette.

2015. február 25.-én dr. K.Gy. édesanyjához utaztak ketten, akit a vádlott megkért arra, hogy egy időre hagyja el az ingatlanát, menjen el bevásárolni. A vádlott szándéka ekkor már az élettársa életének kioltására irányult. A sértett a szobában filmet nézett, amikor a vádlott az otthonról magával hozott késsel rátámadt, a torka irányába szúrt, mely eszközre az asszony a kezével ráfogott, így a nyakán sérülése nem keletkezett. Dulakodni kezdtek, majd a vádlottnak sikerült az élettársát a késsel hátulról, tarkótájon megszúrnia. A bejárati ajtó felé menekülő sértett előtt kulcsra zárta az ajtót, majd földre kényszerítette, s a konyhapultról levett nagyobb késsel ismét megkísérelte a nyakát elvágni.

Amikor az asszony megpróbált a kazánházon keresztül kimenekülni, a vádlott egy baltát kapott fel, melynek fokával élettársa fejét megütötte, de mivel a balta feje a nyélről lerepült, ezért felkapott egy másik baltát, mellyel ismét fejbe ütötte. A sértett a bántalmazás során elszenvedett légcsőszúrás miatt ekkor már erősen vérzett, folyamatosan romló állapotba került. Azt kérte a vádlottól, ne bántalmazza, hagyja inkább elvérezni.

A sértett nyakát ért szúrt sérülés közvetlen életveszélyes állapotot idézett elő, életét csak a szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosítás, a vádlott és védője felmentés, illetve enyhítés végett jelentettek be fellebbezést.

A bíróság a kiszabott szabadságvesztés tartamára tekintettel – mivel tartani lehet a szökés, elrejtőzés veszélyétől – elrendelte a vádlott letartóztatását.”

Kapcsolódó cikkek