Vakcsatot használtak biztonsági öv helyett, ezért kizuhantak a nyári gumis BMW-ből – videó

Megosztás

Halálos baleset történt a csúszós utakon, ráadásul jogosítványuk sem volt, a BMW-ben utazók azonban finoman szólva sem tettek meg mindent a saját biztonságuk érdekében. Egyikük az életével fizetett ezért.

Halálos közlekedési baleset történt vasárnap este a hegyhátsáli tv-toronynál a 112press.hu szerint. Egy férfi meghalt, egy pedig súlyos sérüléseket szenvedett, amikor egy nyári gumis, a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel közlekedő BMW egy bukkanó miatt lesodródott a 7441-es útról Gersekarát és Hegyhátsál között.

A BMW ezután egy bekötőútnál emelkedett a levegőbe, és közel 50 méter múlva ért először földet, majd többször a magasba pattant a szántóföldről. Végül a tv-torony kerítése felett átrepülve az építmény mellett állt meg.

Az autóban két férfi utazoitt, bekötve egyikük sem volt, az autó biztonsági rendszerét vakcsattal verték át. (Ez egy öv nélküli csatlakozó, amelyet arra szoktak használni hogy a jármű ne figyelmeztesse folyamatos hangjelzéssel arra az utasokat, hogy nincsenek bekapcsolva a biztonsági öveik.)

Az egyelőre nem tisztázott, melyikük vezette az autót. Az viszont kiderült, hogy egyiküknek sem volt jogosítványa, a balesetet túlélő férfi vezetői engedélyét korábban ittas vezetés miatt vonták be. A balesethez egy arra járó másik autós hívta ki a mentőket.

Ő először a túlélővel találkozott, aki ittas volt, négykézláb mászott az út szélén és azt állította, hogy kilökték egy autóból, azt viszont nem árulta el, hogy balesetet szenvedett. Az arra járó férfi csak ezután fedezte fel az autó alkatrészeit a szántóföldön, így fedezte fel végül a roncsot és benne a másik férfi holttestét.

A túlélőre és a roncsra rátaláló férfi itt mesélte el a történteket:

Kapcsolódó cikkek