Letartóztatásban az a román állampolgárságú férfi, aki nemzetközi vonaton fosztogatott

Megosztás

A Karcagi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt indítványozta annak a 40 éves román férfinek a letartóztatását, aki egy Magyarország és Románia között közlekedő nemzetközi vonaton, alvó utazók mobiltelefonjait lopta el.

A rendelkezésre álló adatok szerint a román férfi december 7-én délelőtt, a Budapest Keleti Pályaudvarról induló, Romániába közlekedő nemzetközi vonatjáraton utazott, ahol egy, a vonaton utazó testvérpártól – kihasználva, hogy ők elaludtak – ellopta a fülkében lévő kis asztalkára letett, összesen 700 ezer forint értékű mobiltelefonjaikat, és azokat a hátizsákjába rejtette, majd kiment a fülkéből.

A testvérpár – egy férfi és egy nő – miután észrevette, hogy a telefonjaik eltűntek, segítséget kért a jegykezelőtől, akinek korábban már feltűnt a román férfi személye, ezért a testvérpár férfi tagjának megmutatta a gyanúsítottat. A telefonját kereső férfi ekkor számon kérte a férfit, egyúttal a jegykezelő a vonatról értesítette a rendőrséget.

A férfit a kisújszállási vasútállomásig visszatartották, ahol a rendőrség a férfi hátizsákjában megtalálta az ellopott mobiltelefonokat, azokat a tulajdonosaiknak visszaadta.

Az ügyészség indítványa szerint a rendelkezésre álló adatok alapján valószínűsíthető, hogy a terhelt a bejelentett lakóhelyén életvitelszerűen nem tartózkodik, így a kiszabható büntetés nagyságára is figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy a szabadlábon hagyása esetén elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, mely veszély fennállását erősíti, hogy a férfi állandó lakhellyel, munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, helyi kötődése nincs.

A nyomozási bíró december 9-én az ügyészség indítványa alapján a férfi letartóztatását elrendelte, a döntést a férfi tudomásul vette, azonban a védője az ülésen nem volt jelen, így az még nem végleges, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, helyettes sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség).

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság korábban ezt a tájékoztatást adta.

Kapcsolódó cikkek