A volt DK-s alpolgármester csatlakozott a Momentumhoz

Megosztás

Csatlakozott a Momentumhoz, ezzel rendes tagja lett a pártnak Miskolczi László. A volt alpolgármester ezt közösségi oldalán tette közzé.

Mint írta, tíz éve foglalkozik aktívan politikával. Azért dolgozik nap mint nap, hogy végre magunk mögött hagyjuk azt az urambátyám világot, amit a Fidesz tizenkét éve képvisel az országban és tizenhat éve Szolnokon is.

Megtudhattuk, hogy 2014 második felétől egészen 2022 áprilisáig a Demokratikus Koalíció Jász-Nagykun Szolnok 1. választókerület elnöke volt. Ez idő alatt több nagyszerű eredményt is sikerült elérniük, például 2019-ben kiemelkedően jól szerepeltek az EP-választáson Szolnokon, majd az önkormányzati választásokra is joggal lehettek akkor büszkék

Személyében a DK tudott adni egy alpolgármestert.

Azt is írta, hogy idén tavasszal azonban a hatalmas csalódást keltő országgyűlési választások áldozata lett, ugyanis, idézzük:

“a Fidesz előre, aljas módszerrel eltervezett akciójának köszönhetően azonnali hatállyal megszüntette alpolgármesteri tisztségemet. Elszomorító, hogy addigra az így is nagyon megkurtított ellenzék több tagja is szerepet vállalt abban, hogy a hatalom végső csapást mérhessen az ellenzékre, így rám is. Vagyis akkor ők azt hitték, hogy végső csapást.”

Hozzátette, sok kudarc érte ebben az évben, de tudta, hogy az általa is képviselt demokratikus elvek mellett csak úgy tud további politikai szerepet vállalni, ha megtalálja azt a pártot, ahol ezek az értékek teljes mértékben fellelhetők.
Ez a párt pedig a Momentum Mozgalom, aminek néhány hete rendes tagja lett.

Azt is kinyilatkoztatta, hogy sok teendőjük van még, hogy 2024-ben visszahódítsák szeretett városukat, de elszánt és úgy vélte, a Momentummal ez sikerülni fog.

Mint ismert, a DK és Miskolczi László útjai nem éppen békésen váltak el. A DK a volt alpolgármester által emlegetett párttagsággal eltöltött közös éveket nem mondhatni, hogy szépen köszönte volna meg.

Kapcsolódó cikkek