Sokkolta DK-s társának felmentése a szolnoki MSZP-s alpolgármestert

Megosztás

Györfi Mihály elismerte: megfordult a fejében, hogy ő lesz a következő.

Mint arról mi is beszámoltunk, áprilisi ülésén visszahívta Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése Miskolczi László DK-s alpolgármestert tisztségéből. Ennek kapcsán kereste meg a news56.hu portál a megyeszékhely másik ellenzéki alpolgármesterét, az MSZP-s Györfi Mihályt, aki nem tagadta, hogy meglepte kollégája felmentése:

„Az áprilisi választások eredményének tükrében számítani lehetett rá, hogy kettőnk közül valakit visszahívnak. Az elmúlt két évben egyértelműen megváltoztak az erőviszonyok, a kezdeti tízfős ellenzéki mag helyett már csak hat ellenzéki képviselő ül a közgyűlésben” – magyarázta. “Tehát az arányok megváltozását követően joggal merült fel a kérdés, hogy miért van a városnak két ellenzéki alpolgármestere.”

Györfi hozzátette: méltatlannak tartja az eljárást Miskolczival szemben, akit nem tájékoztattak előzetesen, és gyakorlatilag a tudta nélkül hívták vissza a tisztségéből. „Mindezzel együtt azt hiszem, hogy nem volt komoly probléma a munkájával, mindig lelkiismeretesen végezte a feladatait” – mondta el az alpolgármester, aki hozzátette: megfordult a fejében, hogy ő lesz a következő, de a munkájára koncentrál és továbbra is a szolnokiakért dolgozik.

Forrás: news56.hu; Fotó: Györfi Mihály Facebook

Kapcsolódó cikkek