Az eddigieknél nagyobb méretű megmozdulás volt a megyében

Megosztás

Ma Szolnokon és a megyében összesen több mint 200 sztrájkoló és közel 50 polgári engedetlen állt ki az oktatásért. Van az intézmények között megyeszékhelyi gimnáziumtól általános iskola kistelepülésen lévő tagintézményéig minden (Szolnok, Mezőtúr, Zagyvarékas, Jászágó, Törökszentmiklós, Tiszaföldvár, Kunszentmárton)
A szolnoki engedetlenek készítettek egy közös videót (flashmob) és egy fotót is a Hild téren összegyűlve.

A videó linkje.
Három iskolában ülősztrájkot szerveztek a diákok: Szolnoki Széchenyi István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum, Verseghy Ferenc Gimnázium.

Idézzük a szolnoki polgári engedetlenkedők nyilatkozatát, amelyet felolvastak a videóban:

“Tegyük fel, hogy egy évek óta kiválóan dolgozó munkavállalót arra kényszerítenek, hogy lehetetlen körülmények között végezzen el egy nagyon nehéz és felelősségteljes munkát. Olyan munkát, amelyen az ország, a nemzet jövője múlik. Úgy, ahogyan azt a munkát a legjobb szándékkal is legfeljebb részben lehet elvégezni.
Tegyük fel, hogy ez ellen minden lehető békés eszközzel tiltakozna az illető, felhívva a nyilvánosság figyelmét is a veszélyekre. Tegyük fel, hogy senki nem akarná meghallani a hangját. Tegyük fel, hogy ezért utolsó eszközként a munkabeszüntetéshez nyúlna. Nemcsak a saját érdekében, hanem az ország, a nemzet jövője érdekében.
Igazságos-e a problémát őrajta számonkérni? Igazságos-e őt elbocsátani? Ami még nagyobb kérdés: megoldja-e az ő elbocsátása a válságot?
Mi, a szolnoki nevelési-oktatási intézmények pedagógusai szintén munkabeszüntetéssel hívjuk fel a figyelmet az oktatás egyre súlyosbodó helyzetére a mai napon. Méltó körülményeket és méltó bánásmódot kérünk. Mindenekelőtt pedig azt, hogy elbocsátott kollégáinkat haladéktalanul helyezzék vissza az állásukba. Szeretjük a hazánkat, felelősséget érzünk a jövőjéért.”

Kapcsolódó cikkek