Megszaporodtak a kóbor kutyák Zagyvarékason, segített az állatvédő egyesület, akiken a helyiek segítettek

Megosztás

Az utóbbi időben egyre több bejelentést kapott a Zagyvarékasi Polgármesteri Hivatal kóbor kutyákról, nehéz sorsú, már-már az állatkínzás fogalmát kimerítő, gondatlanul tartott kutyákról, közölte  Polónyi László.

A polgármester hozzátette, ezeken az állatokon az önkormányzat és a hivatal igyekszik minden esetben segíteni, ezért több állatvédő egyesülettel is felvették a kapcsolatot, hogy a lehető legjobb életük legyen négylábú kedvenceinknek a rengeteg szenvedés után. 

Közölte, a segítő szervezetek közül is kiemelkedett a Tisza Állatvédő Egyesület, amely az elmúlt négy hónapban több mint 30 kutyának talált új otthont. Természetesen pótolták az elmaradt orvosi vizsgálatokat, oltásokat, elvégezték a chipelést, esetlegesen az ivartalanítást is. Innen jött az ötlet, hogy Mikulás napjára időzítve, valahogy meghálálják azt a rengeteg segítséget, amit tőlük kaptak.

Az egyesület kizárólag adományokból tartja fent magát, így nagy szükségük volt olyan alapvető dolgokra, mint szárazeledelek, konzervek és a hideg beálltával plédekre, takarókra, törölközőkre.

Polónyi László tudatta, hogy a kezdeményezés mellé sokan odaálltak, segítettek az önkormányzat, a polgármesteri hivatal munkatársai, de csatlakozott az akcióhoz az Égszínkék Óvoda, az Idősek Otthona, a Művelődési Ház, és több magánszemély is leadta adományát.

Az egyesület elnöke, László Karina maga sem számított ilyen sok adományra. Rengeteg játék is érkezett, amit azonnal ki is próbált az a tíz kölyök, akik jelenleg is az állatvédő egyesület gondozásában vannak és jelenleg is gazdit keresnek.

Ezek a kutyusok már jó helyen vannak Fotó: Zagyvarékasi önkormányzat Facebook

Kapcsolódó cikkek