Mezőtúr felbolydult a Boldog-per tárgyalása után

Megosztás

Nagy a felháborodás Mezőtúron, miután kiderültek a Boldog István-per szaftos részletei.

Egyrészt azért, mert mint a per kapcsán a vallomásokban elhangzott, Fehér Petra szerint az volt a dolga, hogy intézze Boldog és az alá tartozó önkormányzatok, polgármesterek közötti kapcsolattartást, Boldog kampányait.

De Fehér emellett szerette volna, ha marad egy „kis maradéka a magánéletének”, hogy kezelni tudja az „urak állandósult férfiúi közeledését” is. „Mindenki azt várta tőlem, hogy legyek kedves ezzel, meg azzal, a Boldog az elején mondta, hogy ne utasítsam vissza K. Péter (harmadrendű vádlott, Boldog másik »táskás embere« – szerk.) próbálkozásait, mert kell neki az az ember” – írta a telex.hu a per tudósításában.
Fehér elmondása szerint amikor már épp senki sem bízott K. Péterben, akkor az ügy másik vádlottjával, az egyik lezsírozott módon közbeszerzést nyert cég vezetőjével akarta összeboronálni őt Boldog István, vagy legalább valahogy kihasználni azt, hogy az illető is „bepróbálkozott” Fehérnél.

Többekben is felmerült, hogy  “ha valaki, ha ez igaz, arra kéri a vélt vagy valós (?) »barátnőjét-csicskását«, hogy feküdjön le az üzleti partnereivel, az vajon ki? Vagy inkább mi.”

Mint ismert, a többek szerint mélymagyar és nagyon keresztyén, templomba járó Boldog István szeret családbarát szerepben tetszelegni, lényegében azért sem indult újra a választáson több megnyert ciklust követően, mert neki állítólag a család az első. Holott nyilvánvaló volt, hogy a Fidesz elengedte a kezét pont a per miatt.

Többen is megjegyezték, hogy ez az ember, mármint Boldog, döntött fejlesztések, beruházások, emberek, a térség sorsa felett. Amit ellene vallottak, nagyon sokan nagyon durvának minősítették. Ez volt a helyi Fidesz, jegyezték meg többen.

A másik, ami kiverte a biztosítékot többekben, hogy a perben felmerült Herczeg Zsolt neve. 

A telex.hu tudósítása szerint a tárgyaláson megjelent a vád szerint előre lezsírozott közbeszerzéseket intéző cég vezetője is. Idézett vallomásában elismerte, hogy irányított közbeszerzések voltak, ő Boldog emberétől kapta meg, milyen cégeket kell meghívni, kinek kell nyernie stb. 

Ennek a közbeszerzéseket lebonyolító cégnek a vezetője egyébként idézett vallomásában az akkori mezőtúri polgármestert, a Boldogot azóta a parlamentben váltó Herczeg Zsolt nevét is említette többször. Például azt vallotta korábban, hogy volt egy időszak, amikor Boldog és K. Péter nem voltak jóban, akkor hanyagolni kellett a vele való együttműködést, de aztán kibékültek, és erről maga Herczeg, jelenlegi fideszes országgyűlési képviselő tájékoztatta telefonon, mondván, kibékültek, minden mehet úgy, ahogy korábban ment.
Korábbi vallomása szerint Herczeg Zsolttal egyébként többször is egyeztettek, hiszen a mezőtúri önkormányzattal is együttműködött a most vádlottak padján ülő közbeszerzési szakértő, ahogy egyébként a most vádlottak padján ülő cégvezetőknek is volt mezőtúri projektje.

Többek szerint Herczegnek el kellene gondolkodnia arról, hogy ideje lenne lemondania a képviselőségről, mert hiteltelenné, de legalábbis gyanússá tették a perben elhangzottak. 

Nytókép: Herczeg Zsolt (balra) Boldog Istvánnal, a háttérben Fehér Petra.

Kapcsolódó cikkek