Kállai Mária szerint a vidék látványosan fejlődik

Megosztás

Miközben mindenki attól retteg, hogy milyen gázszámlát kap (ha egyáltalán kap) és mivel fűt majd télen, hogy a szennyezett levegőtől ablakot sem lehet nyitni, miközben el kell járni messzi munkahelyre, mert helyben nincs munka, hogy a helyi kisboltokban dupla áron árulják azt, amit a bevásárlóközpontokban fele annyiért is meg lehetne venni, miközben intézményi megszorításokat kell elszenvedni, Kállai Mária arról ömleng, hogy mennyire veri heppi a vidéki élet.

Most neki a fejlődés a tószegi kerékpárút-hálózat bővítése kapcsán jutott az eszébe.

Mint írta “Tószeg, ez a Szolnokhoz közeli barátságos kis település látványosan fejlődött az elmúlt években, s ennek a fejlődésnek, közös sikernek a Magyar Falu program, a komplex kistérségi tervezés és a közös célokért együttműködni kész, polgáraira odafigyelő vezetés ugyanúgy a része, mint a magyar kormányzat.
A Magyar falu program célja a kistelepüléseken élők életminőségének javítása, hogy az vetekedjen a városban élők életminőségével.
Mivel nagyon sok ok késztette a fiatalokat arra, hogy elköltözzenek a falvakból, ezért sok területen nyújt támogatást a Magyar falu program. Példaként említhetők az utak aszfaltozására és az intézmények felújítására kiírt pályázatokat, az otthonteremtés segítésére indított falusi csok-ot, a kisboltok valamint a falvakban működő mikro- és kisvállalkozások támogatása.
Tószeg felé tavasz óta jó minőségű, felújított utakon közlekedhetünk. Megújult és biztonságosabbá vált a Tószegre vezető ún. Sasi-kanyar útfelülete, a bicikliút fejlesztése és kiépítése tovább folytatódott, ezáltal Tószeg és környékének csodálatos tája, a Gerje-Perje menti egyedülálló élővilág sokkal megközelíthetőbb lett. A településekre gyönyörű, új távolsági buszok közlekednek, s megújult a helyi ravatalozó épülete is, tehát valóban érezhető, tettenérhető a település megújulása, megszépülése.
Komoly fejlődési lehetőség nyílt meg az ipari befektetőknek azzal is, hogy az immár négy sávos M4 autóút – Szolnokhoz hasonlóan – gyakorlatilag 5-10 perc távolságra került Tószegtől.
Bóna Zoltán miniszteri biztos úrral és dr. Gyuricza Miklóssal (ő már nem úr Kállai szerint – a szerk.), Tószeg polgármesterével átadhattuk a Tószegi Általános Iskola felújított tetőzetét és a Tószegre vezető kerékpárutat is. Tószeg, Szolnok kapujának kistérségi központi szerepe egyre nyilvánvalóbb és egyre jobb itt élni.
Köszönöm a magyar kormányzat hathatós támogatását és segítségét! Azt csináljuk, amit ígértünk!”

Nos, kár, hogy egyrészt a nagy rezsiharc keretében nem azt csinálják, amit ígértek, másrészt Kállai Mária, ha már a közelben volt, nem kanyarodott le visszafelé jövet Szolnokra a volt kutyagyárnál balra és nem ment a Pest megyei határig a Karajenő felé vezető úton.

Nos, ott megtapasztalhatta volna, hogy milyen is vidékre közlekedni, mert olyan ott az út, mintha orosz aknatámadás érte volna.

Ha már fejlődésről papol így 2022 végén, akkor vegye fel a listájára ennek az útszakasznak a felújítását is, hiszen Pest megye felől ezt már réges régen megtették…

Fotó: Kállai Mária Facebook

Kapcsolódó cikkek