A szegénységről közölt cikket a kormánypárti lap

Megosztás

A kormánypropagandában nem létező szegénységről, a tehetetlenségről közölt cikket a kormánypárti megyei lap. A magyar falu fejlődik, mondaná erre az egyik országgyűlési képviselő, Kállai Mária.

A szoljon.hu szerint Tiszapüspökiben nehéz télre számítanak.

Azért, hogy ne fagyjanak meg a rászorulók és legalább némi meleget érezzenek lakásukban, az önkormányzat minden erejét megfeszítve próbál tüzelőt biztosítani számukra.

Mint írták, az állami forrásból beszerzett tűzifán kívül önkormányzati tüzelővel, illetve saját gyártású brikettel is segíti Tiszapüspöki télen az arra rászorulókat. Mindeközben folyamatosan keresik a további lehetőségeket, ugyanis a településen arra számítanak, hogy az energiaválság, és a magas infláció miatt idén többen kérnek majd segítséget.

Már elkezdték az állami forrásból beszerzett szociális célú tűzifa kiosztását Püspökiben, a beérkezett támogatási kérelmeket a napokban bírálta el az önkormányzat.
– 279 kérelem érkezett be, eddig 13 sajnos el kellett utasítanunk, mert bármennyire is csekély összeggel, de átestek azon a jövedelemhatáron, amellyel jogosultak lettek volna a támogatásra. 100 háztartás pedig már megkapta az egy erdei köbméter tűzifáját, ami nagyjából 12 mázsa fának felelhet meg – tájékoztatott Bander József polgármester. Mint elmondta, az önkormányzat azokon is próbál segíteni, akik nem kaphatnak az államilag támogatott ingyen tüzelőből.

A cikkből megtudhattuk, hogy lehetőségeiken belül mindig szereznek be önkormányzati szociális célú tűzifát is, melyet elsősorban a vészhelyzetbe került lakosoknak adnak, általában egyszeri támogatás formájában. Az államival ellentétben ez esetben nem vizsgálják a jövedelemhatárokat – magyarázta a településvezető.

Bander szerint minden lehetőséget megragadnak, hogy fát szerezzenek, mert érzik, nem lesz egyszerű telük.

Örömteli ugyanakkor, hogy nemrég megújult a római katolikus templom toronysisakja.

Nyitókép: Bander József a levitézlett, korábbi országgyűlési képviselővel, Boldog Istvánnal

Kapcsolódó cikkek