Orbán Viktor angol nyelvű honlapjának 1,5 éves üzemeltetése 74 millió forintnyi közpénzbe került

Megosztás

Akárhogy számoljuk, ha itt sem szól közbe a korrupció és a túlárazás, egyszerűen nem jön ki a matek.

A részleteket Hadházy Ákos képviselő tárta elénk a Facebookon. Bár a milliárdos fideszes bizniszek mellett ez holmi apróságnak tűnhet. De valakinek itt is a zsebébe kerültek az adófizetők által befizetett milliók.

“A MINISZTERELNÖK AZ ANGOL NYELVŰ PROPAGANDA HONLAPJÁNAK KIALAKÍTÁSÁRA ÉS MÁSFÉL ÉVES ÜZEMELTETÉSÉRE 74 MILLIÓ FORINTOT FIZET!!! Kb 30 kezdő kémiatanár fizetése ez (bár “szerencsére” évente nincs ennyi kezdő kémia tanár…), de úgy látszik, ez a bagatell összeg kevés volt, mert a legutolsó bejegyzés április 28 keltezésű…

‼️Az informatikus honfitársunk ezzel a megjegyzéssel hívta fel a figyelmet a pénzégetésre: “Az elmúlt hetekben találkoztam a hírrel, miszerint a NISZ közpénzből, 74 millió forintért csinálta/csináltatta a https://primeminister.hu/ honlapot. Jómagam mintegy 15 éve foglalkozom webfejlesztéssel, nehezen tudom elképzelni azt az igényt, feladat mennyiséget, software és hardware szükségletet, ami ekkora összeget vonna maga után. Ha nagyon-nagyon megerőltetem magam, akkor körülbelül az összeg tizedére tudnék reális magyarázatot adni, főleg, hogy ha figyelembe veszem, hogy a www-s verziót sem sikerült megfelelően beállítani.”

…”

Még csak nem is működik rendesen:

Kapcsolódó cikkek