Programok advent első hétvégéjére

Megosztás

Az advent a várakozás, a csoda eljövetelének időszaka, amikor szívesen vagyunk otthon szeretteink körében, de igazán jól esik egy-egy hétvégi napon valamilyen “külső” programon élményeket gyűjteni és mosolyokat cserélni. Hamar elszaladt ez az év, vasárnap meggyújtjuk az adventi koszorú első gyertyáját. Az év hátralévő néhány hetében, ebben a kivételes időszakban is igyekszünk figyelemmel kísérni Szolnok megye legizgalmasabb programjait és beszámolunk a legjobbakról.

Ezúttal két olyan eseményre szeretnénk felhívni a figyelmet, ahol az is ünnepi hangulatba kerülhet, akit eddig még elkerült a rohamosan közeledő karácsonyi láz.

Adventi falu – Szolnok

Csütörtök délután megnyitja kapuit a szolnoki adventi falu. A Szol24 is beszámolt róla, hogy már megérkezett a Kossuth térre a város karácsonyfája egy tizenhat méter magas ezüstfenyő képében és már feldíszítve várja a látogatókat. Akárcsak a forralt bort, kürtőskalácsot és egyéb finomságokat kínáló összesen tizenhat faház. Ahogyan mindannyian megtapasztalhattuk, a téli hideg is beköszöntött, így hát itt az ideje hogy a Kossuth teret is megtöltsék az andalító dallamok és a finom illatok.

Az idei karácsonyfa Szolnokon egy 16 méter magas ezüstfenyő

Advent a RepTárban

Szombattól ünnepi hangulatban várja a RepTár is a látogatókat. A múzeum ünnepi díszbe öltözik az év legcsodálatosabb ünnepi időszakában. Mesés hangulatban kínál különleges kikapcsolódási élményt családoknak, baráti társaságoknak és a repülés szerelmeseinek egyaránt.

A Repülő Rénszarvas Rejteke kvízzel, kalandosan térképezhető fel a RepTár 6 hektáros területe, ahol az elbújt Rudolf megtalálói jutalomban részesülnek. A játék során a RepTár érdekes gépei között a Hangárban a „Téli-sarkra” bukkanthatnak a látogatók, ahol kézműves foglalkozás várja kicsiket és nagyokat.

Ebben az időszakban, vagyis november 26. és december 23. között a Pilótapont élményelemnél 2 gép helyett 4 gépbe ülhetnek be a látogatók: a Pilótapont JAK-52 és a MiG-21 gépei mellet a Mi-2 helikopterbe és az APA-12 – „Tomika” indítókocsi belsejébe is bepillanthatnak az érdeklődők.

Borítókép forrása: szolsport.hu

Kapcsolódó cikkek