Két fiatalt gázolt halálra egy vonat hétfő reggel

Megosztás

Halálra gázolt két embert a vonat a fővárosi Kerepesi úti felüljáró közelében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese hétfő reggel az MTI érdeklődésére.

Hétfő reggel 7 óra 19 perckor érkezett a bejelentés a rendőrségre, miszerint egy 20 év körüli férfi és egy szintén 20 év körüli nő holttestét találták meg a sínek mellett – tájékoztatott a BRFK.

A BRFK később azt is közölte, hogy nem merült fel idegenkezűség vagy bűncselekmény gyanúja, és a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja az eset körülményeit.

A holttestüket egy mozdonyvezető vette észre a sínek mellett, az a vonat, amelyik gázolt feltehetően tovább robogott anélkül, hogy a vezetője észlelte volna a balesetet.

A TV2 Tények azóta kiderítette: baleset történt. A fiatalok a vasúti híd korlátjára másztak fel, együtt ittak, amikor egy arra haladó szerelvény elsodorta őket. Mindketten a szerelvény kerekei alá estek és azonnal szörnyethaltak. 

A MÁV szóvívője felhívta a figyelmet arra, hogy úgy is tragédia történhet, ha valaki figyelmetlen és túl közel megy a száguldó vonathoz. Ha valaki nem áll elég messze, a közlekedő vonatok mellett – ahogy tolják maguk előtt a levegőt – keletkezhet egy elsodró hatás, amitől bárki elveszítheti az egyensúlyát és akár a vonat elé is eshet, ami életveszélyes.

Kapcsolódó cikkek