17 évet kaphat a jászladányi darabolós gyilkos

Megosztás

Jogerősen is 17 évet kaphat az a 30 éves jászladányi nő, aki 2019 februárjában egy bécsi lakásban több késszúrással megölte a tunéziai élettársát, majd feldarabolta a holttestet és egy kofferben, bérautóval Magyarországra szállította.

A másodfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arányosnak tartja az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetést, és arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben az ítéletet.

A tényállás szerint a jászladányi nő 2018 őszétől együtt élt Bécsben a tunéziai férfival, de  kapcsolatuk később megromlott. Ezért a nő elhatározta, hogy visszamegy a volt párjához, a férfit pedig megöli. Ennek megfelelően egy közös szórakozásból hazatérve többször is megszúrta a kábítószer hatása alatt lévő férfit egy késsel, majd elmetszette a nyakát.

A nő ezt követően elvette a megölt férfi pénzét, majd a holttestet feldarabolta, a testrészeket pedig bőröndökbe tette, és taxival Magyarországra szállította. A holttest  maradványaitól úgy szabadult meg, hogy azokat sósavval leöntötte.

A nő 17 év fegyházat és tíz év közügyektől eltiltás kapott elsőfokon. A fellebbviteli főügyészség a nem jogerős ítélet helybenhagyását indítványozta, mivel úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú bíróság a megalapozott döntésében helyesen következtetett a nő bűnösségére, és a cselekményeit helytállóan minősítette. A kiszabott büntetés pedig megfelelően igazodik a terhére rótt bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyához és a bűnösségi körülményekhez.

Kapcsolódó cikkek