A Közösen Jászberényért Egyesület nem plakátol advent idején

Megosztás

Hamarosan megkezdődik az adventi időszak, közeleg az egyik legnagyobb és legszebb téli ünnepünk. Ebben az egy hónapban a legtöbb város fényárban úszik. Itt egy angyalka, ott egy rénszarvas; a közéjük ékelődő roppanós virslik és akciós tisztítószerek óriásplakátjai már fel sem tűnnek ebben az ünnepi áhítatban, de a politikai témájú hirdetőtáblák annál inkább zavarják szemünket.

Márpedig Jászberényben úgy alakult, hogy az adventi időszak épp egybeesik az időközi választás kampányának véghajrájával, amikor minden sarkon egy politikus arca néz velünk farkasszemet és minden hétvégére jut egy krumpliosztás, vagy egy aláírásgyűjtés.

A Közösen Jászberényért Egyesület több fórumon is jelezte, hogy nem tartja szerencsésnek a január 15-i dátumot a választás időpontjának, és folyamatosan későbbi időpontokat javasoltunk, hogy a kampány ne essen az adventi időszakra. A választást ettől függetlenül a fenti dátumra írták ki.

-olvasható az egyesület napokban közzétett bejegyzésében.

A Közösen Jászberényért Egyesület ezért úgy döntött, hogy az adventi időszakban nem fog sem óriásplakátokat, sem egyéb választási plakátokat, molinókat kihelyezni Jászberény közterületein.

Tisztelettel kérjük politikai ellenfeleinket, hogy csatlakozzanak ehhez a kezdeményezéshez, és hagyjuk, hogy a lakosság az utcákon a karácsonyi fényekben gyönyörködhessen, ne kelljen lépten-nyomon választási plakátokkal találkozniuk!

Budai Lóránt már korábban, az ellenzéki jelöltek bemutatásánál is hangsúlyozta, hogy nem ők választották a január 15-i időpontot, hanem a fideszes többséggel megválasztott helyi választási bizottság. Budai előre is elnézést kért, hogy az ünnepeket kampányolással kell tölteni; azt ígérte, hogy majd megpróbálnak kevésbé zavarni.

kép forrása: Közösen Jászberényért Egyesület

Kapcsolódó cikkek