Vitába szállt egy tanár Pócs Jánossal – “Hülyének néznek évek óta”

Megosztás

Megtévesztő volt, amit Pócs János fideszes képviselő kiposztolt a tanárokkal kapcsolatban, ezért szállt vele vitába a Facebookon – mondta a Frisshirek.hu-nak adott interjúban Farkas Dániel testnevelő pedagógus, aki a jászalsószentgyörgyi katolikus általános iskolában tanít.

Azt mondja, az egy hónappal ezelőtti bejegyezésére nem jött visszajelzés a képviselőtől vagy a környezetéből, de a kollégái mind gratuláltak. Nem azért, mert “beszólt” Pócsnak, hanem mert a posztban jól összefoglalta, hogyan jutott idáig a helyzet.

Azt mondta, ugyan Pócs János azzal kezdett, hogy a tanárok mellett áll, majd burkoltan mégis a társadalmilag jelenlévő tanárokkal szembeni ellenszenvre kívánt hatni, végül pedig azt bizonygatta, hogy mennyivel jobbak Gyurcsányéknál.

“Sajnos mindig ide lyukadunk ki. Ösztönzött a megszólalásra az is, hogy itt, Jászberényben nagy a csend. Elegem lett. Hülyének néznek évek óta.”

Az iskolájában dolgozók nagyrésze kiállt a tanárok követelései mellett, az viszont fáj neki, hogy olykor tanárok is megkérdezik, mi értelme küzdeni.

Az a legnagyobb csalódás, amikor egyes tanárok érdektelenségből nem hallatják a hangjukat. Az jobban kiábrándít, mint a megalázóan alacsony fizetés

– mondta Farkas Dániel. 

Valójában nem a kormányt kell meggyőznünk, mert ők pontosan ismerik a valóságot, hanem azokat, akiket megtéveszt a propaganda.”

– tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek