A tanárokért demonstráltak Jászberényben pénteken

Megosztás

Jászberény is beállt azon városok sorába, ahol a pedagógusok, a szülők és a diákok együtt demonstráltak egy jobb oktatási rendszer létrehozásáért, számolt be róla a Berény Café.

A Szentháromság téren közel száz tüntető gyűlt össze: a helyieken kívül a környező településekről is szép számban érkeztek résztvevők, akiket az esemény szervezője, Belányi Csaba köszöntött.

A JNSZ Megyei Pedagógus Szakszervezet Intézőbizottságának elnöke bevezetőjében elmondta, hogy már régóta beszédtéma a munkatársak között a rendszer nem megfelelő működése, de senki sem akarta a marsallbotot a kezébe venni: “Úgy gondoltam, hogy valakinek ezt el kell kezdeni és felvállaltam.”

Belényi Csaba üzent azoknak is, akik ez alkalommal nem mertek eljönni a demonstrációra:

Remélem legközelebb, ha lesz ilyen esemény, itt lesznek. A jászok mindig is kivívták a szabadságukat és most azt is bebizonyították, hogy fontos nekik az oktatás. Remélem, hogy ezek után lesznek olyanok, akik hasonló rendezvények szervezését felvállalják.

A rövid beszéd után elhangzott a tüntetők 9 pontos követelése, amiben többek között érdemi és nyilvános párbeszédet, kisebb terhelést, felelős oktatási minisztériumot és versenyképes bérezést követelnek a tanárok, diákok és szülők. Az esemény az országos szolidaritási akciók himnuszává vált Mi vagyunk a grund című dal közös eléneklésével zárult.

Kapcsolódó cikkek