Amire a magyar kormány sapkát tesz, az könnyen eltűnik 

Megosztás

Fura ársapkát alkalmaz a magyar kormány, ami árucikkre ezt a különleges árképzést ráteszik, rögvest eltűnik a polcokról. Így járt többek között nagyon látványosan a cukor is, ma már véletlenül sem lehet találni az áruházak, kisboltok pultjain. Miért is lehetne, hiszen a beszerzési ár többszöröse a rögzített eladói árnak, hülye lenne a boltos, ha cukrot árulna. 

Azt mondják, hamarosan így jár a tojás és a krumpli is, amit máris csak meghatározott mennyiségben lehet vásárolni a multiknál.

Emlékezzünk az üzemanyagokra is, a kezdeti időkben még volt, aztán hirtelen majdnem hiánycikké vált, most már azért legalább lehet kapni. Apropó, multik. Ezek most éppen besokalltak, elegük lett a van rajta sapka, nincs rajta sapka furcsa kormányzati árképzésből. 

A 24. hu megírta, elege lett az árstopból a Lidlnek, a Tescónak és társaiknak, Brüsszelhez fordulnak. A lap azt írta, a panasz lényege az, hogy „A magyar kormány által meghatározott körülmények között egyszerűen lehetetlen fenntartható módon nyereségesen működni”, és a rájuk vonatkozó törvény ellentétes az EU belső piacának alapelveivel, ezért egy névtelenül nyilatkozó illetékes felszólította az Európai Bizottságot, hogy lépjen közbe.

Közben fél óránként lehet olvasni a közösségi oldalon olyan képes beszámolókról, hogy Romániától Angliáig minden áruféleség bőséggel, korlátozás nélkül kapható, ráadásul sokkal olcsóbban, mint idehaza. Ezekben az országokban nemigen bíznak az ársapka bűvöletében, inkább megfizetik a dolgozókat, így ilyen bűvészkedés bevezetésére nincs sok okuk.

Szerző: Tóth András

Kapcsolódó cikkek