Továbbra is folytatódik a borongós, őszi idő Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Megosztás

Akik nem szeretik a napsütéstől mentes, szürke időt, a következő napokban nem sok örömük lesz az időjárásban.

Folytatódik a ködös, borongós idő a jövő héten is, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11-19 fok között várható. Pénteken nyugat felől egyre több helyen eleredhet az eső – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn az ország nagy részén tartósan borult, párás idő várható, a látási viszonyok csak lassan javulnak. Több-kevesebb napsütés csak kevés helyen valószínű, nagyobb eséllyel a Dunántúlon. Legfeljebb szitálás alakulhat ki. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, késő estétől kezd el megélénkülni a délies szél az Észak-Dunántúlon. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 15 fok között alakul.

Kedden általában borult, párás idő várható, néhol azért napsütésre is számítani lehet, nagyobb eséllyel a Dunántúlon, illetve a Dél-Alföldön. Helyenként szitálás előfordulhat. Éjjel többfelé várható köd, de napközben javulnak a látási viszonyok. A délkeleti, majd délnyugati szél a Dunántúl északi részén megélénkül. A hajnali 7-12 fokról kora délutánra 12-16 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán is többnyire erősen felhős vagy borult, párás idő valószínű, de helyenként napos időszakok is lehetnek. Nappal a ködfoltok zsugorodnak. Helyenként szitálás, néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat. Az északnyugati, északi szél főleg a Kisalföldön megélénkül. Hajnalban 7-12, kora délután 12-16 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön nagyrészt közepesen vagy erősen felhős idő valószínű. Helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső. A ködfoltok napközben zsugorodnak. A délkeleti, keleti szél néhol megélénkül. Hajnalban 2-11, kora délután 11-18 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Hajnalban ködfoltok lehetnek. Nyugat felől egyre több helyen eleredhet az eső, záporeső. Az északnyugatira, északira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali 3-11 fokról kora délutánra 12-19 fok közé melegszik fel a levegő.

Szombaton is többnyire közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Szórványosan előfordulhat eső, zápor. Élénk, helyenként erős lökések kísérik az északi, északnyugati szelet. Hajnalban 3-11, kora délután 10-16 fok lesz a jellemző.

Vasárnap nagyrészt felhős lehet az ég, számottevő csapadék nem valószínű. Hajnalban 1-10, kora délután 10-16 fokot mérhetnek. (Idokep)

Kapcsolódó cikkek