A szolnoki iskolások bringáit ellenőrzik a rendőrök

Megosztás

A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai a biztonságos közlekedés érdekében ellenőrzik az iskolába kerékpárral járó gyermekek kétkerekűit.

A kedvező időjárásnak köszönhetően sok gyermek biciklivel jár iskolába, ezért a balesetek megelőzése érdekében kerékpár mustrát tartanak rendőreink az illetékességi területükön lévő tanintézményekben.

Egy-egy ilyen alkalommal a rendőrök ellenőrzik a kétkerekű kötelező tartozékait, műszaki állapotát. A hiányosságokról adatlapot töltenek ki, melyet a gyermek hazavihet szüleinek, hogy mihamarabb pótolják azokat, hiszen mindannyiunk közös érdeke gyermekeink biztonságos közlekedése.

A rendőrök az őszi mustra alkalmával eddig három iskolában, a szolnoki Szegő Gábor és a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskolában, valamint a besenyszögi Chiovini Ferenc Általános Iskolában vizsgálták át a diákok biciklijeit. A legtöbb gyermeknél az első és hátsó prizmák, illetve a küllőprizmák hiányoztak a járgányokról. Azok a gyerekek, akiknek csengő vagy küllőprizma nem volt a kerékpárján, ajándékba kaptak a rendőröktől.

Kapcsolódó cikkek