Náray Tamás öltözködési tippjei Novák Katalinnak – van hova fejlődni

Megosztás

Hazánkban egyre nagyobb hagyománya van politikus körökben a látványosan igénytelen megjelenésnek. A legnagyszerűbb példa erre Orbán Viktor harmonikázó nadrágja és mindig szűkre szabott/kihízott zakója. Ám úgy tűnik, nem csak a miniszterelnököt, de Novák Katalint sem hatják meg ezek a hóbortok. Pedig egy politikus öltözködését szigorú protokollszabályok határozzák meg. Az Egyesült Államokban komoly stílustanácsadók dolgoznak a politikusok megjelenésén és azon, hogy mit közvetítenek ezáltal a választóknak.

Novák Katalin ízlésficama már Lakatos Márk stylistnak is feltűnt, most pedig Náray Tamás divattervező szólalt meg az ügyben.

Már nagyon kevésszer mondok bármit is ruhákkal kapcsolatban, és most “a Kati” ruhája (Novák Katalin) miatt teszem, de csak azért, hátha másnak is lehet ez hasznos. Van néhány tuti biztos tipp, amit meg kell fogadni, meg kell tanulni és meg kell jegyezni. És néhány alapszabály. 

A szűk ruha mindig közönséges benyomást kelt, ráadásul szegényes is, mert azt mondja: kihíztam, de nem tellett újra. Nem a ruha tehet róla, hogy akkora vagy, amekkora, ezért ha magadra feszíted se tűnsz majd soványabbnak, hanem még inkább megmutatod, honnan kéne leadnod, figyelmeztet Náray.

“Közönséges minden olyan ruha, amely feszesen tapad a testre.”

Színek közül leginkább a kékek sötétebb árnyalatait, bordót, lilát, sötétzöldet, esetleg tavasz-nyárra a pasztell tónusokat ajánlja a köztársasági elnöknek. Tilos a piros, az ezüst, az arany, a bézsek, a hófehér, a fekete (csak temetésre) és az összes rikító szín, meg a mintás. Ennek ellenére Novák Katalint gyakran láthatjuk tűzpirosban, barbie-rószaszínben és hófehérben.

Tilos a piros

A dekoltázs nem lehet mélyebb 7-9 cm-nél, és kötelezően könyék alattig ér a ruha ujja.

Kötelezően könyék alattig ér ruha ujja

A híres divattervező nem csak kritizál, de azt is elmondja, hogy egy köztársasági elnöknek miként kellene felöltöznie.

Tilos a hófehér

Mindenképpen olyan ruhát adnék rá, amely a dekoltázsát szélesíti és nem összenyomja. Ez kicsinyíti igazán a hasat… És mindenképpen összefogott haj.

Kalap: kerülni kell a lefelé álló nagyszélűt, mert a nő könnyen lesz benne gomba…Mindenképpen olyat, amelynek alacsonyabbra tehető a derékvonala, ez nyújt, kisebbíti a mellet, és karcsúbbá tesz.

Ja, és lehetőleg olyan anyagokat választani, ami nem gyűrődik könnyen, testes, van tartása: pl. zsorzsettek .És semmiképp ne legyen rövid állású a blézer.

Remélem valaki elküldi Katinak is

-írja bejegyzésében a Spanyolországban élő divattervező.

képek forrása: Novák Katalin Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek