Gyöngyösi: A Jobbik aligha indul együtt a jövőben a DK-val

Megosztás

Gyöngyösi Márton úgy gondolja, hogy az áprilisi országgyűlési választáson bebizonyosodott, hogy ez nem sikeres recept.

Dobrev Klára egy virtigli baloldali alternatívát kínál Orbán Viktor kormányához képest, a Jobbik pedig egy karakteresen jobbközép párt, nem is értem azt a felvetést, hogy csatlakozzunk a DK árnyékkormány kezdeményezéséhez – erről beszélt Gyöngyösi Márton az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Jobbik elnöke szerint most nem az lenne a feladat az ellenzéki oldalon, hogy eldöntsék, hogy a vakok között ki a király, hiszen Dobrev Klára nemhogy választást, de még egy előválasztást sem tudott megnyerni.

A politikus elmondta: nagyon úgy tűnik, hogy a jövőben nem indul majd együtt a Jobbik a DK-val semmilyen választáson, mert az április 3-ai eredményekből is látszik, hogy ez nem egy sikeres recept.

„Én kimondom azt, hogy a Jobbiknak is van ebben felelőssége, például abban, hogy Jakab Péter balra eltolta a pártot, és az előválasztáson nem szerepelt túlságosan fényesen, és a Facebookot összetévesztette a valódi népszerűséggel, ezeket a konzekvenciákat mi levonjuk, de szerintem Gyurcsány Ferencnek is van elgondolkozni valója, például abban, hogy az ő személye milyen korlátokat jelent az ellenzéki együttműködés tekintetében” – fogalmazott a pártelnök.

Kapcsolódó cikkek