Kilépett az MSZP-ből Ujhelyi István

Megosztás

“Valami összeragaszthatatlanul eltört” – írta posztjában a párt EP-képviselője.

Ujhelyi István európai parlamenti képviselő kilép az MSZP-ből, az erről szóló bejegyzésében megköszönte a párt tagjainak és szavazóinak a politikusi karrierjét – írja az Index. Elmondása szerint tizennyolc évesen lépett be a pártba, és élete kétharmadában volt annak tagja. Ahogy fogalmaz: “nem is tőlük köszönök el, hanem a mai MSZP mechanizmusaitól, szemellenzős jövőtlenségétől”.

Elmondása szerint nem egy alkalommal próbálta felrázni az elmúlt években pártközösségét, amivel a párt vezetőinek érdekét sértette. Be kellett látnia, hogy nem tudja áttörni a „belső megkövesedés falát”. Elmondása szerint kiváltotta „néhányak intrikus haragját”, ami miatt elfogyott körülötte a levegő.

“Tudom, hogy mostani döntésem akár azt is jelentheti majd: a következő európai parlamenti ciklusban már nem kapok lehetőséget erre a szolgálatra, de addig is mindenki számíthat a tőlem megszokott aktivitásra, harcos munkára” – írta.

Ujhelyi 2014-től a Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti képviselője, és az MSZP−DK európai parlamenti delegációjának vezetője. 2002 és 2014 között országgyűlési képviselő volt.

via Index.hu

Kapcsolódó cikkek