Világbajnoki ezüstérmet szerzett a szolnoki Furkó Kálmán és a győri Szabó Bence páros

Megosztás

A szolnoki Furkó Kálmán -a tavaly elhunyt, messze földön híres karatemester unokája- és a győri Szabó Bence egy hajóban ezüstérmet nyert az evezősök racicei világbajnokság könnyűsúlyú kettes számában. A siker értékét növeli, hogy Szabó a közelmúltban beteg volt, egy ideig még az egység indulása is veszélyben volt.

Molnár Dezső szövetségi kapitány – aki betegsége miatt nem lehetett ott a vb első napjaiban, de Furkóék döntőjét már a helyszínen drukkolta végig – az MTI-nek elmondta: nagyon örül az éremszerzésnek, csupán amiatt maradt benne némi keserűség, hogy Szabó kényszerű kihagyása nélkül vajon mennyire tudta volna megszorítani a magyar hajó a győztes olaszt.

“Erős mezőnyben tökéletes pályát mentek, a végén óriási hajrával. Az ezüsthöz azért kellett, hogy hibázzanak a csehek. Bence és Kálmán érdeme viszont, hogy a mostani állapotukban a maximális teljesítményt ki tudták hozni magukból a döntőben” – értékelt a szakember.

Furkó Kálmán szerint az EB után a vb-n mindenképpen érmet vártak maguktól előzetesen, és még az arany megszerzése sem tűnt irreálisnak. Társa váratlan, közvetlen a vb-rajt előtt történt rosszulléte azonban mindent teljesen más megvilágításba helyezett.

“Mindenekelőtt az egészségi állapota miatt aggódtunk, utána pedig azon, hogy el tudunk-e egyáltalán indulni a vb-n. Először is annak örülhettünk, hogy itt lehettünk és versenyezhettünk, majd annak, hogy ilyen előzmények után a maximumot hoztuk ki ebből a vb-ből és magunkból a döntőben”

Kapcsolódó cikkek