Az eddigieknél is nagyobb akcióra készül a Szolnoki ZöldErő

Megosztás

Újabb szemétszedő akciót szervez a Szolnoki ZöldErő csapata, ezúttal az eddigieknél is nagyobb feladatra vállalkoztak: egy több alkalomból álló akció keretében szeretnék megtisztítani a Holt-Zagyva környékét.

A hónapok óta tartó aszály a holtágat sem kímélte. A majd egy méteres vízhiány sok-sok élőlény pusztulását okozta, de felszínre hozott sok olyan dolgot is, aminek nem kellene egy vizes élőhelyen lennie. Eldugott hely lévén kedvenc horgászhelyeket is fogunk látni, lesz mit összeszedni ezeknél is. Cserébe a holtágnak olyan gyönyörű részei tárulnak majd szemünk elé, amit kevesen láthatnak.

-olvasható a felhívásban.

Vasárnap reggel lesz a találkozó a Kaán Károly út végén. A holtág különleges látványa, a jó hangulat és a szükséges eszközök garantáltak.

Egyébként a horgászok felelőtlen magatartására már több környezetvédő szervezet is felhívta a figyelmet a közelmúltban, pedig joggal feltételezhetnénk hogy a pecás közösségtől sem áll távol a természeti értékek megóvása. Az egyre súlyosabb helyzet miatt tavaly már a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. is bekeményített: a társaság komoly szigorításokat vezetett be horgászrendjében:

Szemetelni és szemetes horgászhelyen horgászni tilos. A szemetes helyen horgászó személytől a horgászjegy bevonásra kerülhet. A horgász köteles a horgászhelyet tisztán hátrahagyni. Ennek érdekében a keletkezett hulladékot köteles elszállítani, vagy a Sporthorgász Kft. által forgalmazott sárga színű zsákban a gátkorona élén elhelyezni, amit a kft. onnan elszállít.

-áll a szabályzatban.

A halőrök szigorúan ellenőrzik a szabály betartását és amennyiben kihágást tapasztalnak, jogukban áll a vétkes horgász horgászjegyét bevonni.

kép forrása: Szolnoki ZöldErő Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek