Pintérék bizonygatják, hogy az abortuszszabályok átírásánál egyeztettek – egy nem létező szervezettel

Megosztás

A belügyminiszter sebtében igyekszik bizonygatni, hogy márpedig ők fontos szakmai szervezetekkel egyeztettek, mielőtt egyik napról a másikra átírták az abortusszal kapcsolatos szabályokat. Egyetlen bökkenő, hogy a Bábaszövetség, amire többször is hivatkoznak, évek óta nem is létezik.

Az Országos Bábaszövetség is elfogadta az abortusszal kapcsolatos új szabályokat, olvasható az Egészségügyi Közlöny című, a Belügyminisztérium által kiadott lapban – szúrta ki a 444.hu. A hivatalos lapban hétfőn tették közzé a várandóssággal kapcsolatos új irányelveket, amiknek egyike az a nagy vihart keltett belügyminiszteri rendelettel is megerősített ajánlás, hogy minden abortusz előtt meg kell mutatni a nőknek a magzat ultrahang-képét, a szív pulzálását és a szívhangot.

A 444.hu emlékeztet, hogy hiába hivatkoznak a szövegben többször is a Bábaszövetségre mint véleményező szervre, a szervezet már 2017-ben megszűnt. El is érték annak korábbi elnökét, Nováky Ritát, aki a laptól tudta meg, hogy elvileg konzultáltak velük az új szövegről. Maga egyébként nem is helyesli a lépést.

Kapcsolódó cikkek