21 milliót csalt ki ügyfelétől a jászsági fiókvezető

Megosztás

Kihasználva vezetői pozícióját és az ügyfelével azonos vezetéknevét, csaknem fél évtizeden át, rendszeresen vett fel, illetőleg utalt át magának többszázezres, de volt, hogy milliós összegeket, amihez a pénztárbizonylatot is aláírta a mit sem sejtő ügyfél helyett

– közölte a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a 35 éves, büntetlen előéletű nőnek a büntetőügye, aki az egyik takarékszövetkezet két jászsági kirendeltségének fiókvezetőjeként 2014 és 2018 között összesen mintegy 21 millió forintot csalt ki az egyik ügyfelétől.

Az ügyben 2021. március 11-én emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság két tárgyalást tartott, utóbbin, április 4-én ítéletet hozott. A nőt, aki először állt bíróság előtt, és a bírósági eljárás során az általa okozott teljes kárösszeget megtérítette a sértettnek, csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 2 év – végrehajtásában 5 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre és 450 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint 4 évre eltiltotta a pénzügyi munkakörben végzett tevékenység gyakorlásától.

A vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet. Az ügyészség azonban kevesellte a kiszabott büntetést, és a vádlott terhére, súlyosításért fellebbezett. Felfüggesztett helyett végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, és azt kérte, hogy a börtönbüntetés tartamának lényeges felemelése mellett a közügyektől is tiltsák el a vádlottat. Az ügy így másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

A fellebbezés nem vezetett eredményre. A Szolnoki Törvényszék szeptember 2-án meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét lényegét tekintve helybenhagyta.

Kapcsolódó cikkek