Elítélték a szolnoki pedofilt

Megosztás

Az ügyészség tíz évre ítélte a két kisfiút is dajkamesével fenyegető és megrontó férfit, az azonban fellebbezett. Az ügyészség viszont helyben hagyta az ítéletet.

A férfi és a két kisfiú családi kapcsolatok útján ismerkedtek meg, a szülők pedig megesett, hogy rábízták a két kiskorú fiúcskát. Akkor még nem sejtették, hogy a kedves családi barát álarca mögött egy gyomorforgató pedofil lakozik, a vádirat szerint a férfi ugyanis, ahogy kettesben maradt a gyerekekkel, borzalmas mesével traktálta őket: 

azt mondta nekik, hogy beléptette őket egy általa kitalált, titkos szervezetbe. A fiúkat az amiatt kialakult félelmükben tudta rávenni, hogy létesítsenek vele szexuális kapcsolatot, méghozzá két szörnyű éven keresztül, ami közben még pornográf fotókat is készítette a gyerekekről. 

A házkutatás során aztán nem csak ezeket a fotókat találták meg, hanem több mint másik 1000, fiatalkorúakról készített, netről letöltött pornóképet a férfi otthoni laptopján, valamint 30, még működőképes éles lőszert is – írja a Bors.

A férfit ezután elfogták és őrizetbe vették, ahol elismerte a vádakat, de azt tagadta, hogy a két fiúval szemben erőszakot vagy fenyegetést alkalmazott volna. 

A Szolnoki Törvényszék végül szexuális erőszak és más bűncselekmények miatt 18 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra, valamint végleges hatállyal eltiltásra ítélte bármely olyan foglalkozástól vagy egyéb tevékenységtől, ahol tizennyolc év alattiak nevelését, felügyeletét, gondozását vagy gyógykezelését végezné – írta az Ügyészség. 

A férfi viszont ebbe nem nyugodott bele, ügyvédjével együtt fellebbezett, és enyhítését kért, az ügyészség azonban elutasította a kérést, megalapozottnak tekintette az elsőfokú ítéletet.

Kapcsolódó cikkek