Mentőhelikoptert riasztottak a berekfürdői strandra

Megosztás

Egy hetven év körüli férfi rosszul lett a berekfürdői strandon, ezért szerdán reggel a mentők gyors segítségét kérték a rémült szemtanúk – közölte az Országos Mentőszolgálat.

A férfi fájdalomra panaszkodott, majd hirtelen mellkasához kapott és a bejárat mellett összeesett. Többen azonnal a segítségére siettek és menőt hívtak, köztük egy közeli sürgősségin dolgozó rutinos ápolónő is, aki azonnal megvizsgálta a beteget, aki már nem lélegzett. Megkezdte az újraélesztést, amihez egy helyiszínre siető közeli háziorvos is csatlakozott.

Eközben az OMSZ egy mentésirányító munkatársa riasztotta a legközelebbi mentőegységeket, akik perceken belül helyszínre értek és sokáig küzdöttek együtt, emelt szinten a férfi életéért, amit a fürdőző sokaság reménykedve figyelt. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, ám férfi továbbra is kritikus állapotban volt.

A rutinos mentősök a légimentők segítségét kérték, akik pillanatokon belül kórházba szállíthatták a beteget, aki azóta túl van az életveszélyen.

Kapcsolódó cikkek