Ingyenes WiFi pontok Cegléden

Megosztás

Több helyszínen is zajlik azoknak a wifipontoknak a telepítése, amelyekre pályázati úton nyert támogatást a város, számolt be a napokban a település polgármesteri hivatala. Az önkormányzat az európai hálózatfinanszírozás keretén belül 15 ezer euró vissza nem térítendő támogatást nyert erre a célra. 

A WiFi4EU kezdeményezés az ingyenes wifi hozzáférés biztosítását támogatja, beltéri vagy kültéri közterületeken. A fejlesztés keretében az önkormányzat által kiválasztott helyeken wifipontok telepítése, valamint a WiFi4EU-hálózat teljes körű működésének biztosítása, rendszeres karbantartása és szükséges javítása valósul meg. 

Az eszközök jelenleg próbaüzemben működnek, várhatóan a hétvégétől működnek majd állandó üzemmódban. Cegléd számos pontjára telepítenek hozzáférési pontokat. 

Kültéren egyebek mellett a termálfürdőnél, a Kossuth Művelődési Központnál, a Gubody Parknál, a Városi Könyvtárnál és az önkormányzatnál helyeznek el egységeket. Beltéri hozzáférési pontokkal a George Pal Filmszínházat, illetve a Kossuth Művelődési Központot látják el. 

Kapcsolódó cikkek