Nem kellett csalódnunk, a Pénzügyminisztérium új államtitkára is dúsgazdag

Megosztás

Közel 300 milliós megtakarítása, 7 ingatlana és 2 cége is van Tóth úrnak. Tényleg csak Orbán Viktor lóg ki a sorból, akinek papíron semmilyen megtakarítása nincs, bármennyire is havi közel ötmilliós keresete van már.

Felkerült a kormány honlapjára a Pénzügyminisztérium nemrég, július elsejei hatállyal kinevezett új államtitkára, Tóth Tibor vagyonnyilatkozata. Eszerint a nem képviselő politikusra sok miniszter is irigykedhetne, pedig a májusban megalakult ötödik Orbán-kabinet a tárcavezetők vagyoni helyzete alapján alighanem minden idők leggazdagabb kormánya.

Tóth Tibor ugyan a nyomába sem ér a több mint 600 milliós megtakarítással bíró Rogán Antalnak, vagy a csak a bankszámláján egymilliárd forintnál is több pénzt tartó Szalay-Bobrovniczky Kristófnak, viszont megelőzi a mintegy 200 milliós megtakarítást felmutatni tudó Csák Jánost vagy éppen a százmilliónál alig többet magáénak tudó Nagy Mártont.

Nyitó vagyonnyilatkozata szerint az államtitkárnak csak a könnyen mozdítható megtakarítása 290 millió forint.

Ennek többsége, bő 225 millió forint állampapír, de részvényekben van még 9 milliója, bankbetétben további 56 milliója (ebből 27 millió forintban, 29 millió devizában). Ráadásul Tóth értékpapírt is feltüntetett, de a számok központozása alapján alighanem egy számjegy kimaradhatott és 15 milliót akart írni 1,5 millió helyett – ez esetben 305 milliója is lehet.

A korábban a Citibanknál és a KDB Banknál is alelnökként dolgozó, közgazdász végzettségű Tóth tartozása is jelentős: 67,3 millió forintos jelzáloghitelt írt be.

Hét ingatlana is van: tulajdonosa vagy résztulajdonosa egy örvényesi üdülőnek, négy budapesti társasházi lakásnak, egy budaörsi családi háznak és egy teleknek Zamárdiban. Tulajdonosa továbbá a tavaly veszteséges Globinter Kft-nek, illetve résztulajdonos egy évek óta forgalmat nem bonyolító, szintén veszteséggel működő Fashion-i Group Kft.-nek. (Hvg)

Kapcsolódó cikkek