Visszavonul az élsporttól a szolnoki kajakozó

Megosztás

Jelentős hazai és nemzetközi sikereket ért el pályafutása során Gál Péter. K4 1000 méteren Európa-bajnoki ezüstérmes, nyert egyetemi világbajnokságot K2 1000 méteren, hetedik, nyolcadik és kilencedik helyezéseket hozott felnőtt világbajnokságról és többszörös magyar bajnok.

Jelenleg gőzerővel készül az augusztus végi szolnoki országos bajnokságra. A szolnoki kajakozó 1000 méteren, 500 méteren és 200 méteren egyéniben, párosban pedig 200-on és 500-on is vízre száll az Alcsi-Holt-Tiszán. Úgy döntött, hogy az OB után befejezi az élsportot, tehát szeretne minél jobban teljesíteni az utolsó megmérettetésen.

A családom érdekében is született a döntés, hogy visszavonulok a profi sporttól. Korábban már szereztem egy közgazdasági diplomát, jelenleg pedig jogi egyetemre járok. Négy hónapos a kislányom, akinek szeretnék minél biztosabb hátteret adni. Úgy látom, erre már a civil életben több lehetőségem van. Edzőmmel, Hadvina Gergellyel leültünk megbeszélni a hogyan továbbot, és egyetértettünk, hogy ez a helyes döntés.

– mondta a szoljon.hu hírportálnak Gál Péter. 

Kapcsolódó cikkek