Irányítót és erőcsatárt igazolt az Olajbányász

Megosztás

Auston Barnes lesz a Szolnoki Olajbányász új erőcsatára az előttünk álló szezonban – számolt be a klub honlapja.

“A 203 centiméter magas, 100 kilogrammos játékos legutóbb az olasz második ligában, a Cento színeiben szerepelt, ahol 9,1 pontot és 5,2 lepattanót átlagolt.

Barnes megfordult az elmúlt esztendőkben a bolgár, a svéd és a cseh első ligában. Olaszországba a belga élcsapattól, a Belfius Mons-Hainaut-tól igazolt, ahol 11,1 pontja mellett 4,2 lepattanó fűződött a nevéhez. A belgákkal a Fiba Europe Cupban is szerepeltek, itt 9,6 pontot és 5,8 lepattanó szerzett átlagban.

Mint megtudtuk, a rutinos, 31 esztendős erőcsatár mozgékony, alsó posztos játékból remekül bontja a védelmet, s külső dobásai is veszélyesek. Labda nélküli mozgása kiváló, emellett igazi csapatjátékos, és kellően fizikális az alsó posztos védekezésben is.

Az Olajbányásznál nem lesz számára mindenki idegen, ugyanis új irányítónkkal, Jabril Durhammel csapattársak voltak a Belfius Monsnál 2021-ben.”

Ami pedig az irányítót illeti, így jelentette be Jabril Durham érkezését az egyesület:

“Jabril Durham neve ismerősen csenghet szurkolóink számára is, hiszen a 2017/18-as szezonban a PVSK csapatát erősítette, ahol 16 pontot és 7 gólpasszt átlagolt.

Pécsről egy rövid görög kitérő után a VTB Ligában szereplő VEF Rigához igazolt, itt 8 pontos/6 gólpasszos átlagot hozott össze, ezt a belga Belfius Mons-Hainaut csapatánál töltött szezon követte, velük a FIBA Europe Cupot is megjárta, itt közel 17 pont és 6 gólpassz került átlagban a neve mellé. A 28 éves, 185 centiméter magas irányító a tavalyi idényét a bundesligás Hamburg Towelsnél kezdte, de zárni már az olasz A-ligás Fotitudo Bologna színeiben zárta 7 pontot és 5 gólpasszt átlagolva.

Egy komoly pedigrével rendelkező játékost szerződtetett tehát az Olajbányász, aki fontos láncszeme lesz a gárdának. A szakmai stáb véleménye szerint Pongó Mátéval ők felelhetnek majd a támadások szervezéséért, irányításáért. Elmondásuk alapján Durham kiválóan szolgálja ki a társakat, igazi csapatjátékos, de szükség esetén természetesen a pontgyártásból is ki tudja venni a részét. Lényeges, hogy képes vezérként összefogni a védekezést, energiát adni a többieknek. A klub vezetősége, edzői stábja már nagyon várja, hogy megkezdhesse vele a közös munkát.”

Kapcsolódó cikkek