Nemzetközi karateversenyt rendeznek Szolnokon

Megosztás

Szeptember 10-én Szolnokon rendezik meg a 37. Szolnok Kupa-I. Shihan Furkó Kálmán emlékversenyt. A nyílt Európa-bajnokság ettől az évtől viseli Furkó Kálmán nevét. Az eddigi nevezések alapján 26 országból mintegy 600 versenyzőt várnak – mondta Shihan Brezovai Sándor, a Magyar Tradicionális Kyokushin Karate Szövetség elnöke a szolnoki sajtótájékoztatón.

A nagyszabású rendezvénnyel Shihan Furkó Kálmán örökségét és az általa indított Szolnok Kupákat szeretnék folytatni. A versenyt szervező Shihan Brezovai Sándor hangsúlyozta az utánpótlás-nevelés fontosságát.

Az esemény nyitónapján, szeptember 9-én Furkó Kálmán tiszteletére emlékművet is avatnak a Shihan dojojánál, a faház előtt, ahol edzéseket tartott. Másnap, szeptember 10-én délelőtt a verseny formagyakorlatokkal, a küzdelem selejtezőivel kezdődik és délután lesznek a középdöntők.

Furkó Kálmán, a Magyar Honvédség nyugállományú ezredese,  a magyar kyokushin karate egyik megalapítója 2021. augusztus 3-án hunyt el hetvennégy éves korában. Furkó Kálmán számos sport- és állami kitüntetésben részesült: 2016-ban a honvédelmi minisztertől életműdíjat kapott, 2017-ben pedig a karate-világszövetség, a WKO – a világon negyedikként – 8. mesterfokozatot (dant) adományozott neki.

Kapcsolódó cikkek