Figyelem! Az interneten terjedő “új villany- és gázszámlás” kép nem valódi

Megosztás

Ezen a héten sokat tett a Fidesz azért, hogy rengetegen (de még nem elegen) rájöjjenek, a választási kampányban Orbánék nagyon csúnyán átverték őket. A KATA után a rezsicsökkentés szétverését is bejelentették két napon belül, emiatt óriási a felháborodás országszerte. A közösségi médiában terjedő táblázat azonban nem valódi, bár félő, hogy az igazi sem lesz semmivel jobb.

Csütörtökön szélsebesen terjedni kezdett az interneten egy láthatóan Excelből vagy valami hasonló táblázatkezelő szoftverből készített képfájl arról, hogy várhatóan mennyi gáz- és villanyszámlát kell fizetniük a rezsicsökkentés szabályainak átírása után azoknak, akik már nem lesznek jogosultak a rezsicsökkentett árakra – írja a Telex.hu.

A legkülönbözőbb helyekről emailben és Messengeren jutott el az emberekhez, de láthattuk már a Facebookon és Twitteren felbukkanni és megjárta a Tumblrt is. Erről a táblázatról van szó:

Forrás: internet
Forrás: internet

A felmerülő kérdések legfontosabbjai:

  • láttam-e már, mik lesznek az új rezsiárak,
  • mások óvatosabban csak megkérdezték, hogy lehetséges-e, hogy ezek lesznek az új rezsiárak,
  • nem akarjuk-e megírni, hogy ezek lesznek az új rezsiárak, vagy
  • nem akarjuk-e megírni, hogy az terjed, hogy ezek lesznek az új rezsiárak.

A válasz sorrendben: láthattuk, de ismeretlen a forrás; lehetséges; nem; igen.

Magyarán, a végével kezdve: bár a táblázat(ból készült kép) nagyon terjed, azt senki nem tudja most megmondani, valóban ennyit kell majd fizetni az új szabályok szerint.

„A július 13-án bejelentett rezsiintézkedések hatásait addig nehéz pontosan feltárni, ameddig nem látható erről a pontos rendelet.”

Magyarán: a táblázat készítője úgy számolgatott, hogy még nincs érvényes rendelet, azaz nem lehet pontosan tudni, hogyan szabályozza majd a kormány az új rezsiárakat. Ezért, visszatérve a fenti kérdéssorra, azt lehet csak pontosan kijelenteni, hogy lehetséges, hogy ezek lesznek az új rezsiárak, de ezt biztosra senki nem veheti.

Kapcsolódó cikkek