Fábrynál fentről beleszólnak, kit hívhat meg a műsorába, de őt ez nem zavarja

Megosztás

Sosem volt nagy titok, hogy a jelenlegi kormánypártok állnak közel a showman szívéhez, de az indirekt cenzúra sem zavarja őt.

„(…) érdekes félelem lengi körül a miniszterelnök úrral kapcsolatos megnyilatkozásokat” – mondta Fábry Sándor az ATV műsorában, amikor arról kérdezték, mennyire kontrollálják, mi hangozhat el a Rádiókabaréban.

Fábry szerint nem számít, ha egy-egy megnyilatkozás „egyáltalán nem bántó, sőt humoros, sőt tulajdonképpen pro, ezeket általában igyekeznek velünk elkerültetni”. Azt mondta, a megállapodás szerint nem szólnak bele, kit hív meg a rádióműsorba, és „ez nagyjából be is tartódott”.

A Duna TV-n futó showműsorában viszont egyeztetni kell a vendégekről.

„Néha rejtélyes módon aggályaikat fejezik ki bizonyos vendégekkel kapcsolatban, amit én nem is értek.” Arra a kérdésre, hogy ezt eltűri-e, azt mondta:

„Nézd, amit nálunk gyakorta elfelejtenek, hogy aki adja a pénzt, az rendeli a zenét. Tehát az egy teljesen természetes dolog, hogy ha az állam pénzt ad egy műsorra, akkor lehetnek bizonyos szempontjai, kérései vagy elvárásai.” Rónai Egon műsorvezető erre visszakérdezett, nem épp az államnak kellene-e szabadságot biztosítania, hiszen nem politikai pártot képvisel. „Hát, lehet, hogy így van, ahogy te mondod, a valós helyzet nem ez, és a kérdésedre a válasz, hogy ez engem olyan rettenetesen nem zavar.” (444.hu)

Kapcsolódó cikkek