Megy a találgatás Jászberényben, ki lesz képviselő a Fidesz részéről

Megosztás

Megborult a Fidesz túlhatalma az országban, mint egy ködfelhőből kiemelkedő hegy, olyan lett Jászberény azzal, hogy az időközi választáson felmosta a padlót a győztes Közösen Jászberényért Egyesület a Fidesz-szel. 

Helyi jólértesültek szerint a helyi Fidesz és a Jászság erős embere, a fideszes Pócs János körzeti képviselő között feszültség keletkezett a vereséget követően.

Egy helyi közösségi oldal szerint a napokban röppent fel a hír, hogy Tamás Zoltán frakcióvezető és Pócs János összekapott. Az oka pedig az, hogy Pócs a régi arcokat le akarja cserélni az újakra.

Ám úgy néz ki, hogy Tamás Zoltán nem hagyja magát.

Az egyik nyilatkozatában a választás elvesztéséért Pócsot teszi felelőssé, mert ő erőltette a testület feloszlatását.

Fidesz közeli információk szerint, nem is akar visszalépni és inkább beül az új testületbe. Ez pedig nyílt szembenállás Pócs akaratával. Állítólag Tamás akár még az állását is elveszítheti (iskolaigazgató), ha folytatja a kakaskodást.
Viszont szintén a helyi jólértesültek szerint Pócs is megkapta a magáét a csúfos vereség után a Karmelitából és ez azzal is járhat, hogy nem lesz akkora szava ezekbe a dolgokba.

Hogy ki az erősebb kutya kettejük közül, azt hamarosan megtudják a berényiek, hiszen a jövő hét elejére dönteniük kell a listán bejutó képviselők személyéről. 

Ez négy embert jelent.

Állítólag a polgármesterjelölt, Besenyi Orsolya is gondolkodik, hogy mit csináljon a mandátumával. A kampányban kapott rendesen a testvére és a volt barátja állítólagos stiklijei miatt. Egyelőre vélhetően a sebeit nyalogatja és azon tűnődik, hogy vállalja-e a képviselőséget és a múlt miatti folyamatos támadásokat.

Közben Budai Lóránt, azt követően, hogy immár jogerőre emelkedett az időközi választás eredménye, első hivatalos levelét Pócs Jánosnak címezte.

Megjegyezte, “Bár az elmúlt évben kijelentette (és írásba is adta), hogy nem hajlandó szóba állni velem, bízom benne, hogy meghallotta a jászberényi választópolgárok egyértelmű üzenetét. Bárhogy lesz, én továbbra is az együttműködésben hiszek.”

Várjuk tehát a fejleményeket, mert Jászberényben nem állt meg az élet a választás után sem.

Képünkön Pócs János. Vajon megmaradt-e a korábbi hatalma?

Fotó: Pócs János Facebook

Kapcsolódó cikkek